14 волинських школярів отримують найвищі державні стипендії

14 волинських школярів отримують найвищі державні стипендії
22 – 26 березня у місті Луцьку проходить І Всеукраїнська учнівська олімпіада з польської мови та літератури.

Учасниками олімпіади стали учні загальноосвітніх навчальних закладів, які вивчають польську мову, та педагоги з 11-ти областей України, - йдеться на сайті Волинської ОДА.

Юні науковці змагаються за звання кращого знавця польської мови. Проведення заходу стало можливим за підтримки Міністерства освіти і науки України, Дрогобицької філії Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, управління освіти і науки обласної державної адміністрації та Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Привітали учасників заходу заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи, представники громадських організацій.

Подумали організатори і про відпочинок учасників олімпіади. Зокрема, організували екскурсію визначними місцями Волині: побували юні знавці польської мови у музеї-садибі В’ячеслава Липинського в Затурцях,у Волинському краєзнавчому музеї, Луцькому історико-культурному заповіднику, Музеї волинської ікони, Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки.

Також юні науковці матимуть можливість побувати на святковому концерті «Боже, храни Україну» у виконанні академічного камерного оркестру «Кантабіле».

Протягом 2014 року 43 школярі Волині стали переможцями Всеукраїнських олімпіад. За підсумками проведених олімпіад і конкурсів 14 учням виплачують стипендії державного рівня: 12 учнів отримують стипендії Президента України, 1 – стипендію імені Т.Г. Шевченка, 1– стипендію Кабінету Міністрів України.

Представники органів влади докладають усіх зусиль для повноцінного розвитку національних спільнот, зокрема, в області діє регіональна програма соціально-культурного розвитку національних меншин на 2013-2017 роки, на виконання завдань і заходів якої проводиться робота, спрямована на формування поваги до культури, історії, звичаїв і традицій представників різних національностей.

Польську мову як шкільний предмет вивчають 4 тис. 919 учнів у 64 школах області, факультативно – 1 тис. 88 школярів. Підготовка фахівців польської філології проводиться у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

Продовжується двостороннє співробітництво Волинської області з партнерами із Люблінського, Лодзького та Підляського воєводств Республіки Польща, в рамках якого колективи 25 навчальних закладів підписали угоди про співпрацю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
14 волинських школярів отримують найвищі державні стипендії
23 березень, 2015, 17:08