Ще одна версія конфлікту навколо Угринівської церкви

Ще одна версія конфлікту навколо Угринівської церкви
Священик Волинської єпархії УПЦ КП, який служить в Угринівському храмі, що на Горохівщині, Микола Сегет розповів свою версію конфлікту навколо місцевої церкви.

Нагадаємо, нещодавно біля храму у селі Угринів відбувся конфлікт між депутатом Волиньради Андрієм Тураком та священиком від Волинської єпархії УПЦ Ростиславом Сапожниковим, який свого часу служив у даній церкві.

На офіційному сайті волинського благочиння УПЦ йшлося про те, що обранець громади побив священника.

Андрій Турак у коментарі ВолиньPost інформацію щодо побиття заперечив, хоча зізнався, що разом зі священиком від Київського патріархату Миколою Сегетом виштовхував Ростислава Сапожника за ворота. Конфлікт розгорівся з ремонту храму, який, до слова, є пам'яткою архітектури. На думку попереднього настоятеля, оновлювальні роботи проводили неправомірно і без відповідних дозволів.

Відносно правомірності ремонтних робіт Микола Сегет зазначив: «Письмово нам не надали згоди, але й письмово не надали відповіді, що ремонту ми не можемо робити».

Коли до храму прибула комісія для перевірки правомірності проведення ремонтних робіт, священик від Московського патріархату захотів також увійти в храм, проте його туди не пустили.

«Виник конфлікт. Ми його не пустили до церкви, бо є рішення Рівненського суду, що він не є власником церкви, це є громадська будівля».

Микола Сегет згідний, що Ростислав Сапожников має право заходити в церкву, але каже, що той буде створювати провокаці.

«Того ми не хотіли, щоб він заходив до храму», - сказав він.

Що ж до інформації про побиття зазначив: «Його ніхто пальцем не зачепив… За шкабарки його ніхто не брав».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 39
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Храм захопили ще й людей туди не впускають.
Відповісти
хай ще розкаже всі чого його з Полісся нагнали
Відповісти
То тепер в церкву буде фейс контроль, не сподобався- виштовхали за ворота, а заходити тільки з дозволу турака і сегета.А те, що церква є громадською будівлею вони згадують, коли їм треба, вони ж тут пани задрипані.За все панове заплатите- прийде час
Відповісти
Та ж піп Сапожник постійно створює конфлікти у селі; наближені до нього баби навіть займаються чаклунством, псують замки на дверях і воротах церкви. А ще він якось прийшов відспівувати покійницю після того, як її вже відспівав діючий настоятель храму. Проте Сапожник упіймав облизня.Господиня Сапожнику не заплатила, бо попередній отець грошей не взяв.Від трагедії до комедії один крок. Сапожник сам себе скомпроментував, привласнивши 25 тис. грн., які отримав від Турака на ремонт храму.
Відповісти
ти небайдужа, бо Сегет подарував букетик котиків і ти тепер не небайдужа, а його БАБА
Відповісти
Гудзінська,це ти!?Ой!На сьгоднішній день це ж пані-матка о.Миколая Сегета.Не сміши людей!Дійсно віруючі люди с.Угринів знають хто такий о.Ростислав,і знають,що ти брехлива пліткарка.Баба Даша може бути спокійна,бо в неї є достойна заміна.
Відповісти
Турак її сегет не волиняни, а зайди з інших областей і гнати їх треба з Волині сраним віником. На нас вони тільки наживаються . Стережіться сволота заіжджа, час близький.
Відповісти
Турак її сегет не волиняни, а зайди з інших областей і гнати їх треба з Волині сраним віником. На нас вони тільки наживаються . Стережіться сволота заіжджа, час близький.
Відповісти
Сегет пройдисвіт.
Відповісти
пальцем то не тронув, бо били палкою по голові. А хто чаклунством займається, то, напевно, варто запитати "найближчих" до сегета: хто рожу спалить, хто яйце покачати вміє, а хто ще й підсипати чи підложити.
Відповісти
Це ти свою мислю виложив,чи може Спіріна надряпала на папері,а ти й губою хляпнув щось.....
Відповісти
Рєбята,ви хоча б зговорились,щоб всім разом говорити "свою правду" однаково,а то ціла санта барбара якась.
Ваша пі**братія не знає,що й вже брехати аби виправдатись.Брешіть,бо ви гірше собак.
Відповісти
можливо Сегет нарешті із собою і Паспорт візьме, і на судових засіданнях щось скаже!? А то возиться пан Турак із ним як з чемоданом!!!
Відповісти
А хто вам сказав, що у Сегета є ПАСПОРТ (може вн не дієздатний???), а може Сегет-громадянин Турції, а не України???
Відповісти
Ти тут такий багатослівний..... хм..
Відповісти
А ближчі до сегета-давидчуки,до яких можна звертатись ЗАВЖДИ!
Відповісти
Угринівці мої любі, змінилась наша Держава, змінились люди, змінився власник нашого Храму, проте, болить душа за пусті балачки про патріотизм!!! Щороку отець Ростислав Сопожник служив панахиду по Т.Г.Шевченкові, люди із шаною ішли з квітами до пам'ятника Кобзареві і лиш у цьому році Сегет цю гарну традицію звів на нівець!!!
Відповісти
Людя сраката теж ще та відьма,та ще й "набожна" стала останнім часом.Коли в храмі перебував Дух Святий відьми боялись до храму ходити,а тепер при володінні сатани вся нечись в церкві розкошує.ЗАДУМАЙТЕСЬ ЛЮДИ!
Відповісти
прочитавши це інтерв'ю, у мене склалось враження- Вийшов Сегет із туману,кінчилась марихуана))
Відповісти
Саме формулювання "ще одна версія", говорить про те, що цей "колектив" забрехався. Турак сказав - "тільки штовхнув", цей каже - "пальцем не зачепили".
Відповісти
А коли ВолиньПост в жертви конфлікту візьме коментар? Якого милого ви зі шкури вон лізете, аби вигородити цю банду пройдисвітів? Прибула міліція, яка зафіксувала факт правопорушення, Сапожник в той самий день зняв побої. Чи може ви скажете, що о. Ростислав підкупив міліцію і обласну лікарню?
Відповісти
Друзі,ми відволіклися від "побитого по печінці дідуся"! Тому "дідусю" стільки років,як і Тураку. Ага! він ще й недобачає... зато після побиття цей "побитий" біг селом,наче кінь пржевальського до Турака в кабінет "рішати"свою відмазку.ЛЮДИ Ж БАЧАТЬ ВСЕ!
Відповісти
Як піп має вшановувати Шевченка? Це якесь лицемірство. Адже Шевченко писав:
Моліться Богові одному
Моліться правді на землі
А більше на землі нікому не поклоняйтесь
Усе брехня- попи й царі
Відповісти
Волею долі Тураковий ПОСП є ім.Шевченка, то міг би і він трошки потратитись на букетик до пам'ятника Кобзареві, але ж він-"патріот" напевне усі свої статки пустив на оплату суддів та Срібні лелеки?! Та і сегет зубожів влаштувавши (трохи зарано) у церкві Вербницю (до чого йому, щирому українцю, Шевченко, йому Клара Цеткін - ближча!!! )
Відповісти
тре гнати тих московських попів з кожного села, як не побіжать то копняками
Відповісти
ви ж знаєте сегета і турака)))) та дріб'язь думає шо вхопила Бога за бороду, нє-нє-нє, то чорти їх на вилах підсаджують так високо бо вони їм заплатили)))) всеодно горіти їм в пеклі (Боже прости) до десятого коліна, а якби я вміла поробити, як грекокаколицькі собаки жіночого роду, то би вже давним давно вся свита повиздихала, але Бог бачить.....
Відповісти
о.Микола Сегет,не дарма ваші люди пишуть,що ви до залу судових засідань приходите без паспорта(щоб бува не надали вам слова для виступу),адже ваша версія про храм-СОН РЯБОЇ КОБИЛИ,краще промовчати...
Відповісти
ДЛЯ РОЗДУМУ...якщо нічого такого біля церкви не відбулось,то чому Турак і Сегет навипередки себе виправдовують?А може пес заритий в іншому?!
Відповісти

Там ще був о.Микола (батюшка з Несвіч). Може послухали б ще й його версію?
















Відповісти
Що ж ти вмієш гадити чужих отців.Розкажи про свого,як твій Сегет в московській церкві прислуговував московському попу і цілував йому руку,як в московську семінарію поступав,як на дискотеках угринівських пяний гуляв з дівками совався,як з полісся за гулькі поперли.Можна сказати ще багато,але не хочеться вивертати всю брудну білизну.
Відповісти
а, можливо, і варто було б її вивернути. Хай би почули люди про "святу дитину"
Відповісти
сегет в свій час поступав до Волинської духовної семінарії МП, тільки його не прийняли через тупість. Про це є навіть документальні свідчення, прохання на вступ.
Відповісти
Сегет думав,що коли прийде до Угринівської церкви,то буде гроші лопатою черпати, так як черпав на поліссі лайно.
Відповісти
Пане "патріоте", скажіть будь-ласка, чи купуєте до свого автомобіля, російського "ПАТРІОТА", запчастини російського виробництва???
Відповісти
о.Микилай Сегет,не позорте київський патріархат.Ви не кращі за тих москалів,що нападають на УКРАЇНУ!
Відповісти
Шановна громадо с. Угринів (якщо вас ще можна назвати шановними)перестаньте обливати один одного брудом ви живете на одній землі ходите по одній і тій же дорозі повстидайтесь своїх діте і внуквів перестаньте лити бруд один на одного цим ви не вирішите нічого.
Відповісти
Безстидники Ковальчуки!!! Як ви Бога не боїтеся.Ви вже так забрехалися. Маруську зі Шкліня вигнали , за велику вчительську працю.А ти Валю, хоч би дітей вчила, а то тільки баюни правиш на уроках Ми відішлем у районо хай досвід переймуть. Пора тобі на пенсію. Бо я знаю, ще вчила ти мене і я не рахую тебе вчителькою. Ти казала що Галашевські казали, що то не сашова дитина то Таня не витримала і прийшла додому. А тепер знов пішла. Всі знають Таню. Попомахав мясник із Городищ І і дохтор з Горохова. Завіз в Чорногорію і натішився. Безстидники. А вона ще й класний керівник. Батьки бачити тебе не хочуть
Відповісти
А рижий піп Микола з Несвіч кобасу бере в Шкліні на руку і ціла машина бабів і їде на перемашку
Відповісти
Сильний стручок. Бидло. Такий як і його мама і синьо фіолетовий тато. Алкаш. Читайте люди і смійтеся. Сімя попалась не на шутку. То все вони пишуть під різними іменами. Казали що Валька так говорила
Відповісти