У Луцьку розповіли, як економити гроші на теплі

У Луцьку розповіли, як економити гроші на теплі
У Луцьку просять людей згуртуватись та поставити лічильник на тепло.

26 березня презентували перший етап нової програми допомоги власникам житла, яка має на меті економити на комунальних платежах, "Енергоощадне місто".

Депутат Луцької міської ради Олександр Плісецький заявив, що метою даного проекту є інформувати лучан про проблему економії тепла.

«Суть проекту в тому, що ми інформаційними кампаніями хочемо розповісти лучанам про їхні можливості додаткові та зекономити на опаленні. Ми поговоримо про лічильники та про те, як їх встановлювати», - зазначив він.

Депутат додав, що дуже скоро ціни на тепло зростуть втричі, і жителі Луцька це суттєво відчують.

Представник ГО «Самопоміч» Юлія Вусенко наголосила, що «виключно самоорганізація - це єдиний шанс людей економити, бо держава не має коштів на встановлення лічильників».

Член ініціативної групи ГО «Самопоміч» Михайло Імборовський на власному досвіді розповів, наскільки можна економити з лічильниками.

«Україна та Азербайджан - це дві країни, які платять за тепло по так званих нормативах. Це такий собі колгосп, в якому ми жили. В моєму будинку вже стоять лічильники, і в період з жовтня по березень ми заплатили 1197 гривень, а квартири без лічильника - 1840. Економія відчутна».

Головний інженер ДКП «Луцьктепла» Володимир Біньковський зазначив, що лише 20 % луцьких будинків встановили лічильники, більша частина з них - це приватний сектор.

Він також розповів, що установка лічильників на будинок вартує 28-40 тисяч гривень. І якщо платити 300-400 гривень в місяць за квартиру, то упродовж кількох місяців кошти окупляться в повному обсязі.

«В 2006 році в моєму будинку поставили лічильники. Звичайно, тоді ціни були дешевші. Ми платили по 100 гривень в місяць, і за два з половиною місяці вони окупились», - сказав Біньковський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Було б добре якби в слідуючій статті повністю розписали процедуру і всі нюанси.
Відповісти
Звертайтесь в Самопоміч 78-45-44
Відповісти
а чому не кажуть, що в більшості будинках поставили лічильники за бюджетні кошти?????
Відповісти
Ми про це говоритимемо,але найближчим часом це можна буде зробити лише у невеликій частині будинків.Решті прийдеться чекати.Можна чекати хто зна скільки,а можна встановити самому.Не виключаю,що ми підніматимемо питання відшкодування тим людям,які встановлять самостійно
Відповісти
а чому не можна закласти вартіть лічильника на тепло наприклад в утримання будинку .Це буде справедливо .ВИГНАТИ ТИХ ДАРМОЕДІВ З ЖЕКІВ .Я маю наувазі заступників начальника та начальників ,залишити по одному майстру та роботяг .дійсно тих хто працює .відповідно утримання будинку буде менше ,а водночас туди закласти вартість тьлічильника на тепло.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку розповіли, як економити гроші на теплі
26 березень, 2015, 14:21