У Луцьку відзначали річницю створення заповідника «Старий Луцьк». ФОТО

У Луцьку відзначали річницю створення  заповідника «Старий Луцьк». ФОТО
Державному історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк» виповнилося 30 років із дня його заснування.

Урочистості з нагоди створення Державного історико-культурного заповідника відбулись 27 березня.

Директор історико-культурного заповідника Павло Рудецький розпочав свій вітальний виступ із повідомлення про те, що згідно із новим положенням Кабінету Міністрів України Державний історико-культурний заповідник «Старий Луцьк» перейменовано на Адміністрацію державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку.

Павло Рудецький вважає, що заповідник «Старий Луцьк» є одним із найпотужніших установ Волині, яка може приймати туристів, займатися науковою діяльністю і є візиткою області.

«За час існування заповідника було проведено ряд реставраційних робіт на окремих пам’ятках, облаштовано покриття вулиць та площ. Велика кількість робіт була проведена у Верхньому замку. Завдяки археологічним дослідженням на території Верхнього замку відвідувачі можуть побачити розкопки церкви Івана Богослова. На території Луцького Замку працюють музеї, експозиції яких постійно оновлюються. Працівники заповідника розробляють все нові і нові туристичні маршрути», - мовив Рудецький.

Директор заповідника також зазначив, що кожного року історико-культурний заповідник «Старий Луцьк» відвідує близько 100 тисяч туристів, для яких щороку проводиться майже дві тисячі екскурсій. У порівнянні з іншими обласними центрами для Луцька - це хороший показник. Рудецький переконаний, що завдяки відповідальній роботі колективу заповідника та його красі Луцький Замок, який є частиною «Старого Луцька», став переможцем акції «Сім чудес України».

Заступник луцького міського голови Тарас Яковлев подякував колективу заповідника за збереження пам’яток Луцька, а також відзначив, що обласний центр Волині завжди був європейським містом. Він пригадав, як у Луцьку в 1429 році відбувався з’їзд європейських монархів і зазначив, що місто і надалі повинно розвиватися, як один із важливих історичних центрів у Європі.

«Думаю, що і надалі співпраця з історико-культурним заповідником «Старий Луцьк» даватиме нам змогу проводити різноманітні мистецькі заходи та фестивалі для лучан та гостей міста. Адже про місто Луцьк люди повинні згадувати не лише тоді, коли тримають 200 гривень у руках, але і тоді, коли побувають на цікавих заходах і побачать його дивовижну архітектуру», - резюмував Яковлев.
Працівники заповідника
Працівники заповідника

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Павла знаю давно.Молодець!
Відповісти
Павла не знаю зовсім. Але нехай буде МОЛОДЦЕМ в своїй роботі по збереженню СТАРОВИНИ ЛУЦЬКА!
Відповісти
Щось Бунда погано виглядає.
Відповісти
розвиток старого міста?!! це що знущання?!такого гадюшника не має жодне місто України. Рудецькому - подяка?! та за ним в'язниця плаче,такса відома- 5 тис долларів - тоді можеш ларька поставити , він без "попередньої оплати" навіть пальцем не поворухне . Гадюшник тому й є в такому гарному історичномі місці. Аваков: альо!!!
Відповісти
А, що не кажіть, а Рабан все ж таки зробив більше для заповідника чим Рудецький, і відреставува, і відкопав залишки церкви Іоанна Богослова, і за його великих зусиль замок став переможцем акції «Сім чудес України». А, що зробив Рудецький, за час керування заповідником????
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відзначали річницю створення заповідника «Старий Луцьк». ФОТО
27 березень, 2015, 13:23