На Волині всіх демобілізовних будуть реєструвати

На Волині всіх демобілізовних будуть реєструвати
Заступник голови Волинської облдержадміністрації Світлана Мишковець розповіла про Проект програми соціального захисту та реабілітації демобілізованих військовослужбовців.

Про основні аспекти соціального захисту демобілізованих заступник голови облдержадміністрації говорила під час оперативної наради у голови ОДА 30 березня, - повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

"На базі обласного госпіталю для інвалідів створений та працює Центр для реабілітації військовослужбовців, які повернулися із зони АТО. Для облаштування кімнат реабілітації планується виділити 1 млн 190 тис гривень. Безперечно, ми не маємо права замовчувати той факт, що багато військових, які повернулися із зони АТО, потребують лікування у відділеннях психотерапевтичної реабілітації на базі психіатричних закладів. Як відомо, умови проживання, харчування там не найкращі. Тому в програмі закладені кошти для облаштування окремих палат для військовослужбовців, які потребуватимуть такого лікування", - зазначила Світлана Мишковець.

Також вона розповіла, що вже почали працювати над створенням реєстру демобілізованих, щоби жоден військовослужбовець, не залишився наодинці зі своїми проблемами.

Мишковець додала, що є проблема з медичним захистом бійців.

"Існують випадки, коли демобілізовані відмовляються від проходження медичного огляду. Медичні служби повинні донести до військових: це медогляд не для того, щоб їх знову відправили в зону АТО, а щоб отримати об’єктивну картину стану їхнього здоров’я. Представники медичних установ повинні докласти максимум зусиль для налагодження відповідного процесу", - розповіла вона.

Також повинні працювати на випередження Центри зайнятості: проводити відповідні семінари, тренінги, якщо є потреба проводити перепідготовку.

На Волині є багато психологів, які мають бажання працювати з військовослужбовцями.

Для демобілізованих вже розроблена пам'ятка, у якій розміщена вся необхідна та важлива для них інформація.

"Потрібно організувати відповідний інформаційний супровід патріотичного спрямування. Немає активної роботи на рівні районів та міст обласного значення. З метою усунення цієї проблеми, запроваджується щоденний моніторинг допомоги демобілізованим військовослужбовцям. Потрібно забезпечити індивідуальний підхід до кожного", - зазначила Світлана Мишковець.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині всіх демобілізовних будуть реєструвати
31 березень, 2015, 08:47