У Луцьку показали виставу «Великий Льох» у сучасні інтерпретації. ФОТО

У Луцьку показали виставу «Великий Льох» у сучасні інтерпретації. ФОТО
Світлана Органіста та театр-студія «Коло Лесі» виступили з прем’єрою містерії «Великий Льох» за творами Тараса Шевченка.

Прем'єра відбулась в Палаці культури міста Луцька 30 березня.

Театр-студія «Коло Лесі» та заслужена артистка України Світлана Органіста, яка є режисером-постановником цієї вистави, представили свою інтерпретацію твору Тараса Шевченка «Великий льох» - це суміш творів Шевченка в одній містерії.

Події починаються в містерії нестандартно – двоє дітей граються мобільними телефонами, постійно наголошують, що їм, окрім хороших речей, нічого не потрібно. Події, пов’язані з твором «Великий льох» починаються після того, як діти знаходять «Кобзар» Шевченка.

Тоді на сцені з’являються три душі, які і вводили глядачів в події твору. За сюжетом є три загублені душі, три ворони і троє парубків, які уособлюють український народ.

Парубки під впливом грошей і інших матеріальних благ забувають свою мову і живуть під контролем цих ворон, які постійно їх гноблять.

Згодом їхня свідомість просинається, і вони невпевнено починають боротьбу, їм допомагають три душі в боротьбі з воронами - уособленням царської Росії і Польщі, під впливом яких довгий час знаходилась Україна. Вистава закінчується перемогою українського народу та словами одного з юнаків, - «Досить спати!».

Як запевнила режисер-постановник, акторам доводилось працювати в різних умовах. Вони приходили іноді втомлені, деколи сердиті, збирались на репетиції о 9:00 ранку так і в 21:00, проте наполегливо працювали.

У містерії актори багато читали інших віршів Шевченка, таких як «Думи мої, думи», «Минають дні, минають ночі» та інші.

Світлана Органіста розказала своє бачення та режисерський задум в цій обробці твору.

«Вибрала для обробки «Великий Льох», бо він лягав на мій задум. Тут є включені й інші вірші Шевченка. Був задум показати сучасне України крізь призму творів Тараса Григоровича. Я проектувала його поеми на сучасну ситуацію і мені хотілось показати, що українці протягом своєї історії, поводили себе неоднозначно. Для того, щоб ми почали нормально жити, ми повинні пройти процес переродження і прийняти правильні цілі у майбутньому. Тоді все буде добре», - запевнила Світлана.

До слова, нещодавно Президент України Петро Порошенко нагородив Світлану Органісту державними відзнаками та присвоїв їй почесне звання «Заслужений артист України».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці!!
Відповісти
Волинопост а нормально фотографуввати розучилися? Як можна такі жахливі фотографії виставляти? Вистава було хороша і гарна і освітлення чудове, а у того, хто фотографував, руки криві чи що?

Думайте спочатку і сортуйте фото.перед тим як показувати їх людям!!!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку показали виставу «Великий Льох» у сучасні інтерпретації. ФОТО
31 березень, 2015, 11:51