Міліція не визнає звинувачень у саботажі слідства розстрілів на Майдані

Міліція не визнає звинувачень у саботажі слідства розстрілів на Майдані
Міністерство внутрішніх справ назвало необґрунтованою заяву Міжнародної консультативної групи при Раді Європи щодо того, що міліція блокувала розслідування злочинів проти Майдану.

Про це пише Громадське.

«МВС, особливо в перші дні після повалення режиму Януковича, взяло на себе основну роботу з визначення дійових осіб і забезпечення збору та зберігання речових доказів. Разом із тим, керівництво у розслідуванні цих кримінальних проваджень здійснювалося виключно Генеральною прокуратурою України. МВС із самого початку виконувало виключно завдання, поставлені ГПУ», – йдеться у заяві прес-служби відомства.

Міністерство стверджує, що саме міліціонери вирахували всіх бійців «чорної роти Беркута», яка розстрілювала активістів Майдану. Також міліція встановила замовників, організаторів та виконавців убивства журналіста В'ячеслава Веремія, розкрила викрадення Ігоря Луценка та Ігоря Вербицького, побиття Тетяни Чорновол.

«Організовано щотижневе спільне підбиття підсумків роботи спеціальної слідчої групи ГПУ і постійно діючої оперативної групи МВС, що дозволило суттєво активізувати роботу щодо розслідування злочинів і усунути розбіжності в роботі слідчих груп різних відомств, які мали місце на початковому етапі. Саме про цю проблему, найімовірніше, і заявив голова Міжнародної консультативної групи Ніколас Братц на прес-конференції, виходячи з недостовірної і застарілої інформації. Таким чином, звинувачення в тому, що МВС України «створює системні перешкоди у розслідуванні злочинів на Майдані» є безпідставними, а інформація про нібито недостатню співпрацю з Генеральною прокуратурою – недостовірною», – йдеться у заяві.

МВС заявило також, що готове зустрітися з представниками Ради Європи для роз'яснення ситуації.

Як відомо, у вівторок члени МКГ Ради Європи оприлюднили звіт щодорозслідування подій на Майдані, де розкритикували МВС та Генпрокуратуру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в роботу Парубія. Все знає....
Відповісти
Останні новини
Кращі жарти до 1 квітня
31 березень, 2015, 20:32
Міліція не визнає звинувачень у саботажі слідства розстрілів на Майдані
31 березень, 2015, 19:42