У Луцьку хочуть заборонити торгові точки баштанними культурами

У Луцьку хочуть заборонити торгові точки баштанними культурами
В обласному центрі хочуть заборонити продаж баштанних культур – кавунів, динь, а також інших фруктів та овочів в окремих торгових точках, які розкинуті по місту.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 1 квітня.

Дискусія виникла після того, як на розгляд виконкому було запропоновано питання щодо надання дозволу на розміщення тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності у декількох районах міста.

На думку членів виконкому, лучани зможуть придбати продукцію, яка продається у таких торгових точках, на ринках міста та у супермаркетах. Вони побоюються, що надавши дозволи підприємцям на встановлення таких тимчасових споруд, невдовзі можна очікувати появу стихійних ринків, із якими доведеться боротися владі міста.

Зокрема Святослав Кравчук зазначив, що варто визначити місця торгівлі баштанними культурами, якими торгуватимуть 10-15 днів.

«Я розумію, що людям із ринку важко «тягнути» кавуна, але чому людина із села везе на продаж яблука, і її заганяють на базар, а цим підприємцям ми маємо надавати дозвіл на торгівлю у межах міста. У них немає конкуренції і вони себе добре там почувають», - мовив Кравчук.

Зокрема заборона стосуватиметься торгових точок у вигляді наметів, які знаходяться у житлових районах міста. Зверненню підприємця щодо надання дозволу на розміщення тимчасової споруди було відмовлено.

Але члени виконкому все ж вирішили остаточно не припиняти діяльність таких торгових наметів, і вже в травні на черговому засіданні виконкому буде прийнято рішення щодо встановлення термінів роботи таких торгових точок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: торгівля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На тих точках одні мігранти торгують!
Відповісти
"То у них собаки лають, то руїни розмовляють"
то автомати з водою то кавуни і все для видимості роботи! Кому ті кавуни заважають?
"очікувати появу стихійних ринків із якими доведеться боротися владі міста" ті чинуші як вогню бояться за свою некомпетентність!
Відповісти
кавунами краще торгувати в супермаркетах а ари хай на роботу ідуть
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть заборонити торгові точки баштанними культурами
01 квітень, 2015, 11:41