Страхи, ілюзії, античність: презентували психотрилер у Луцьку. ФОТО

Страхи, ілюзії, античність: презентували психотрилер у Луцьку. ФОТО
Вперше до Луцька з презентацією психотрилера «Астра» завітав молодий київський письменник Олександр Михед.

Зустріч відбулася 1 квітня у творчій кав’ярні Druzi Forever.

До Луцька молодий письменник приїхав у рамках всеукраїнського презентаційного туру психотрилера «Астра», в якому заплановано 11 міст. З собою автор привіз 2 книги - обидві містичні. Перша - збірка оповідань «Понтиїзм», видана у 2014 році, та видрукуваний у 2015 році психотрилер «Астра».

На презентації автор продемонстрував глядачам буктрейлер до нової книги. Режисером відео став переможець Міжнародного кінофестивалю «Молодість» Олександр Ратій, який також був присутнім на презентації. Оператор-постановник відео був Тарас Міськів. Головну роль виконав актор київського театру «ДАХ» Роман Ясіновський, його ж зображення стало основою для обкладинки книжки. Команді вдалося отримати офіційний дозвіл на використання музики від культового іспанського музиканта Murcof, якому сподобалося відео.

Психотрилер «Астра» – книга, яка навіює холод та торкається найглибших страхів свідомості читача. У ній весь світ – це умовність. Це історія авантюрника Віктора Варецького, який отримує запрошення відвідати семінар «Астра» в загадковій місцині в Карпатах. Відтоді його життя змінюється.

Письменник в основу твору вклав античну цивілізацію, тому в ньому багато алюзій до міфології та філософії саме цієї історичної епохи. У книзі важливе місце посідає саме інтелектуальний акцент, герої «Астри» розмовляють про Арістотеля, Гоббса, Макіавеллі і багатьох інших мислителів, які вплинули на розвиток цивілізації.

Як зазначив Олександр Михед, жанр книги він не обирав насамперед. Спочатку це були накиди на двох листках паперу усього сюжету роману, який протягом шести місяців автор розвивав.

Окрім обговорення самої книги, режисер Олександр Ратій розповів про створення відео до книги та свій досвід в кіноіндустрії. Насамкінець, присутні мали можливість переглянути короткометражну стрічку Олександра Ратія «Повернення», яка отримала головний приз національного конкурсу фестивалю «Молодість».

Організатори вечора – мистецьке об’єднання «стендаЛь» за підтримки ГО «Самопоміч».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Страхи, ілюзії, античність: презентували психотрилер у Луцьку. ФОТО
02 квітень, 2015, 11:04