На Волині більше не возитимуть ургентних спеціалістів з міст у села

На Волині більше не возитимуть ургентних спеціалістів з міст у села
Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк запропонував депутатам Волинської обласної ради визнати таким, що втратило чинність, рішення облради «Про перевезення ургентних спеціалістів районних, міських лікарень та територіальних медичних об'єднань».

Про це стало відомо під час сесії Волинської обласної ради 2 квітня.

Ігор Ващенюк зазначив, що жодним законодавчим документом не передбачено перевезення ургентних спеціалістів районних, міських лікарень та територіальних медичних об'єднань. Адже замість того, щоб надавати екстрену медичну допомогу, дороговартісний транспорт та реанімобілі займаються перевезенням ургентних спеціалістів.

«Лікарні мають достатньо ресурсів і можливостей самим перевозити таких спеціалістів на неспеціалізованому транспорті. І коли ці перевезення здійснюватиме лікарня, то такі виклики вона зможе краще контролювати. У минулому році на пальне було витрачено 500 тисяч гривень. Центр екстреної медичної допомоги на сьогодні має недостатньо коштів для таких перевезень, бо ціни на пальне зросли. За два роки ми орендували 31 автомобіль для таких перевезень, але ми їх повернули назад до медичних закладів. Возити за рахунок обласного бюджету ургентних спеціалістів немає. Бо деякі райони самі чомусь возять таких спеціалістів, а інші не хочуть це самостійно робити», - мовив Ващенюк.

На завершення він зазначив, що з Міністерства охорони здоров’я надійшов лист, у якому забороняється бригадам екстреної медичної допомоги перевозити спеціалістів.

Депутати не підтримали пропозицію Ігоря Ващенюка, але зобов’язали начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації розробити новий порядок і механізм щодо вирішення питань перевезення ургентних спеціалістів та подати їх на наступну сесію облради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На войну все деньги ушли. А селян - в могилу!
Відповісти
За основу запропонованого проекту проголосувало 42 депутати, а за рішення в цілому лише 40, отже рішення не підтримано.
Відповісти
попереднє рішення облради і так є нікчемним бо протиричіть не тільки закону про екстренну медицину а і злоровому глузду.У кожного головлікаря е по декілька слжбовх авто а тому з підвозом ургентників не повинно бути проблем.Більше того використання екстерних швидких для підвозу ургентників е елементарне порушення використання бюджетних коштів .Куди дивиться прокуратура
Відповісти
згадав про прокуратуру, а ти туди звертався
Відповісти
А як бути з часом затраченим на перевезення? Тобто автомобіль забирає спеціаліста, для цього треба за ним їхати - витрати по часу... Потім повертається до місця виклику. Це нереально. Пацієнт може померти... Єдиний варіант- оплата транспортних витрат за рахунок ЦРЛ, але автомобіль їде з Луцька.
Відповісти
За перевезення завжди платили самі люди , ще й кормили і поїли тих лікарів , який сором казати , що возили за бюджет !!!схаменіться люди 1
Відповісти
Останні новини
На Волині більше не возитимуть ургентних спеціалістів з міст у села
02 квітень, 2015, 14:14