На Волині водії ігнорують світлофори та не вмикають поворотів. ФОТО

На Волині водії ігнорують світлофори та не вмикають поворотів. ФОТО
На підставі доручення начальника управління ДАІ у Волинській області Володимира Кравчені провели патрулювання автошляхів Луцька з метою впорядкування дорожнього руху та попередження аварійності.

Про це повідомили у прес-службі УМВС України у Волинській області.

З початку цього року зафіксували вісім автопригод за участю маршрутних таксі. З них дві – з потерпілими, в яких три особи загинули та 12 отримали тілесні ушкодження.

При цьому серед основних порушень – виїзд із зупинки без увімкнених поворотів, різкі маневрування на проїзній частині, зупинка на пішохідних переходах та ігнорування сигналів світлофорів.

"Було зафіксовано два випадки, коли водії сідали за кермо у нетверезому стані. Попри заборону розмовляти по мобільному, на жаль, її дотримуються не всі, а це грубе нехтування безпекою пасажирів", - йдеться у повідомленні.

Уже на початку рейду інспектори зафіксували чимало порушень, які здійснювали водії маршрутних таксі. Неодноразовий проїзд на червоний сигнал світлофора, висадка пасажирів у невстановленому місці, телефонні розмови під час руху та зупинка на пішохідному переході – це основні порушення, до яких вдаються водії.

"Водії спочатку не завжди визнають, що порушували правила, але коли надаємо відеопідтвердження, погоджуються з порушеннями, вказаними у протоколі. У ході рейду загалом складено вісім адміністративних матеріалів на водіїв маршрутних таксі, які порушили Правила дорожнього руху. Переважно це – проїзд на червоне світло, ігнорування розмітки та дорожніх знаків, розмови по мобільному під час руху", - повідомив про результати операції старший інспектор УДАІ УМВС у Волинській області Василь Кондратюк.

Правоохоронець наголосив, що справа не у штрафах, а в усвідомленні водієм рівня своєї відповідальності, адже аварії за участю маршрутного таксі тягнуть за собою більшу кількість жертв.

"Пасажирські автобуси не пристосовані до різких маневрувань, оскільки сидіння не обладнані засобами захисту, більше того – у салоні перебувають пасажири, які стоять: навіть за умов допустимої швидкості вони можуть отримати серйозні травми" - пояснив інспектор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вони усі так їздять. Ще можуть стояти на зупинці, завантажувати пасажирів з увімкненим лівим поворотом. От їдиш і згідно ПДР маєш його пропустити, алеж він не їде, бо видно що пасажири ще заходять до автобусу. Потім той мудак зачиняє двері і вирулює з кишені бо у нього пріоритет. Або буває що вирулюють з зупинки відразу в другий ряд, бо перед ними бачиш припаркований якийсь автомобіль і вони рахують що тут теж вони мають приоритет.
Відповісти
99% маршруток заїжають на зупинку вже включеним лівим поворотом, з першої полоси виїжають на третю, сьогодня якийсь ублюдок на Винниченка біля універу пронісся через перехід на всіх парах (на дорозі по коліна води); для превірки закріпіть ДАІвців без службового авто за будьякою маршруткою і за один рейс можна оформити протоколів більше 10 це мінімум
Відповісти
Даішники такожж не вмикають покажчики поворотів
Відповісти
Грузины и азеры приехали? Это они так ездят
Відповісти
Та хіба лише маршрутки так їздять, мене он недавно на пішоході (для пішохода горів зелений сигнал) ледь не збив мерс, та ще й середній палець показав. Культура пре!!!
Відповісти
Шановна редакція, звертаюсь до Вас з проханням не видаляти правдиві коментарі до статті "На Волині бухгалтер незаконно нараховувала собі зарплату". В даній статті Ви не достовірно та в не повному обсязі висвітлили інформації про держслужбовця. Сподівась на Ваше розуміння та й на те, що Ви відновите коментарі.
Оскільки коментарі до статті "На Волині бухгалтер незаконно нараховувала собі зарплату" носили етичний характер та достовірну інформацію прошу відновити коментарі. Якщо Ви дорожите своєю репутацією і підтримуєту свободу слова вони будуть відновлені.
СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Крадіям і тим, хто їх приктиває ГАНЬБА!
Відповісти
Останні новини
На Волині водії ігнорують світлофори та не вмикають поворотів. ФОТО
03 квітень, 2015, 13:15