У Луцьку - фотовиставка газети «День» про Євромайдан і АТО. ФОТО

У Луцьку - фотовиставка газети «День» про Євромайдан і АТО. ФОТО
До Луцька привезли 16 фотовиставку газети «День», яка цьогоріч висвітлює останні важливі події в Україні і має назву «Тернова осінь».

Відкриття фотовиставки відбулося у бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки 3 квітня.

Газета «День» щорічно проводить фотоконкурс, який став своєрідною візитівкою часопису. Вже вшістнадцяте виставка приїхала до Луцька і репрезентує відвідувачам те, чим жила Україна минулого року.

Символом цьогорічної виставки обрано терен. За словами організаторів, цей символ було обрано не випадково. Адже нині Україна проходить свій тернистий шлях, і у нашій міфології є повір’я: «Якщо вколоти терновою колючою когось із нечисті, то зло втрачає свою силу».

Кожна фотовиставка газети формується із тих робіт, які беруть участь у конкурсі «Дня». Минулого року таких фоторобіт було подано майже дві тисячі, і вони присвячені ключовим подіям року: Революції гідності та війні на Сході України. До Луцька організатори виставки привезли 150 фоторобіт.

Ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан зазначив, що кожного року виставка газети «День» має як тематичний, так і патріотичний характер. Він згадав, як у 2005 році до університету привозили фотовиставку, присвячену Помаранчевій революції, на яку чимало українців покладали надії на краще європейське життя.

«Багато хто з нас не був у Криму, на Донбасі і на Євромайдані. Але переглянувши виставку, ви немов би «занурюєтеся» у вирій тих подій, і відчуєте гордість за свою державу», - мовив Коцан.

Головний редактор газети «День» Лариса Івшина розповіла, що дивлячись на фотографії із усіх фотовиставок, які висвітлюють чи не весь період української незалежності, виникає питання: «У нас була держава, чи можливо це була імітація держави?». І ці події, які тривають в Україні, можливо, є закономірні і свідчать про фініш імітації державності.

«З отриманням незалежності люди не мали того, на що розраховували. Життя не покращувалось, а економічні кризи стали постійними. Ці 23 роки українці пройшли шлях усвідомлення себе і того, як жити не можна. Напевно, можна було б дійти до такого переосмислення і без війни. Але ми все одно повинні розуміти, що не маємо права жити так, як жили до цього, і викоренити ті проблеми, які призвели до втрати території і війни. Кожному треба боротися зі своїми вадами», - резюмувала Лариса Івшина.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
до якого числа виставка?
Відповісти
19 квітня.
Відповісти
Виставка шикарна!!!фото проймає до глибини душі!Емоції переповнюють мене!
Відповісти
супер!!! сильні роботи. обовязково відвідаю!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку - фотовиставка газети «День» про Євромайдан і АТО. ФОТО
03 квітень, 2015, 15:08