У Львові почали виробляти броньовані всюдиходи. ФОТО. ВІДЕО

У Львові почали виробляти броньовані всюдиходи. ФОТО. ВІДЕО
Львівські зброярі розпочали масове виробництво броньованих всюдиходів Дозор-Б.

Перший такий автомобіль уже зійшов із конвеєра і проходить тестування, пише ТСН.ua.

Із замовленням "Укроборонпрому" на виробництво бойових машин на Львівському Бронетанковому заводі роботи побільшало. Один автомобіль уже на ходу, тепер зброярі складають кузови під інші. Визнають, що з такою надміцною бронею стикаються вперше.

"Тверда сталь, важко обробляти, вона практично не сверлиться. Ми пробували свердлити, але свердло її не бере", - каже Степан Ханас, слюсар Львівського Бронетанкового заводу.

"Дозор-Б" - це не тільки надійна броня, але й низка інших переваг. Швидкість - понад 100 кілометрів за годину, висока прохідність, сучасні прилади спостереження і зв'язку. А також потужне вогневе оснащення з дистанційним управлінням.

"Встановлюється прилад нічного бачення для механіка. Тобто, це дозволяє машині в нічний час їхати з повністю виключеними фарами. Автоматична підкачка коліс, яка дозволяє при пробоїні рухатися, а також коли повний розрив, ще 50 кілометрів може машина рухатися. Тобто, вийти з поля бою з повністю розірваною гумою", - розповідає Віктор Андрущук, головний інженер Львівського Бронетанкового заводу.

У результаті жодним світовим аналогам за технічними характеристиками "Дозор-Б" не програє. До того ж значно дешевший. До середини літа у Львові виготовлять 40 бронеавтомобілів. За сприятливих обставин до кінця року їхня кількість може скласти уже 100 одиниць.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зброя
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
криївка! Воріженьки згинуть...
Відповісти
Останні новини
У Львові почали виробляти броньовані всюдиходи. ФОТО. ВІДЕО
04 квітень, 2015, 13:51