Парламентарі хочуть заборонити вивозити кругляк за кордон

Парламентарі хочуть заборонити вивозити кругляк за кордон
Сьогоднi, 9 квітня, згідно з порядком денним, парламентарії розглядатимуть проект закону, яким запроваджується мораторій на продаж лісу-кругляку.

Голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк та голова Комітету з питань екологічної політики Микола Томенко під час брифінгу назвали голосування з цього питання «історичним для вітчизняної деревообробної галузі», - інформує БУГ.

Парламентарі хочуть заборонити продавати за кордон нашу деревообробну сировину терміном на десять років. Мовляв, її збувають за безцінь, а потім нам доводиться купувати втридорога імпортну продукцію, виготовлену з нашого ж дерева. Натомість планують залучати інвесторів всередину нашої країни. Начебто вже є охочі вкладати гроші в наші ресурси. Завдяки цьому законопроекту народні обранці планують реанімувати вітчизняну деревообробну галузь, створити нові робочі місця, зупинити корупцію, пов’язану з експортом, і врятувати довкілля від масового винищення. До авторства цього документа долучилися представники різних фракцій. Про це повідомляє прес-служба Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Ця проблема характерна не лише для цієї галузі, наголосив Віктор Галасюк, майже вся українська економіка працює в сировинному режимі. Системна зміна такого підходу дозволить підтримати власне виробництво.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цю пісеньку вже чверть століття....
Відповісти
вже вони бурштин заборонили так той і кругляк заборонять
Відповісти
Останні новини
Парламентарі хочуть заборонити вивозити кругляк за кордон
09 квітень, 2015, 16:47