На Волині спекулюють цінами на товари

На Волині спекулюють цінами на товари
У міській раді думали, як боротися з проблемою стрибків цін на товари.

15 квітня на засіданні постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту депутати Луцької міської ради розглядали питання щодо небезпеки спекулювання цінами в умовах економічної кризи.

Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов сказав, що до нього з проханням підняти це питання на комісії звернулась голова громадської організації «Соціальний захист дітей війни» Наталія Літвінець.

«Ми спостерігали процес, коли продукти харчування то дорожчали, то їх взагалі не було на полицях. Антимонопольний комітет визнав, що супермаркети завищували ціни і створювали ажіотаж. До мене звернулась пані Наталія з проханням винести це питання на розгляд сьогодні. Комісія має виробити якісь рекомендації з приводу запобігання спекуляцій цінами», - зазначив Осіпов.

Наталія Літвінець впевнена, що міська влада повинна активізувати діяльність таких служб, які будуть контролювати ціни, адже для людей з низькими доходами така спекуляція небезпечна.

«Я спілкуюся з категорією людей, для яких ціна визначає: жити чи не жити, якщо діти війни, які отримують соціалку до 1000 грн, то для них ціна - це велика проблема. А ще насування хмари з новими тарифами вводить людей в розпач. Ну чому ціни на олію чи цукор скачуть, адже ці товари менше прив’язані до долара», - запевнила Наталія Літвінець.

Голова громадської організації розповіла, що зверталась до Антимонопольного комітету та інших служб, але вони всі «вмивають руки», навіть не тільки від контролю цін на продукти, а й на ліки.

Натомість представник Антимонопольного комітету Сергій Луговий запевнив, що комітет робить все можливе, однак з новими змінами в законах це стає важче.

«До появи міністра Абрамовічуса в нас була цінова інспекція, яка контролювала ціни. Вони контролювали ціни в регіонах щодо ліків, які визначило Міністерство охорони здоров'я найбільш вживаними, ціни на них регулювалися, так само здійснюється контроль за цінової політики. На сьогодні Антимонопольний комітет надав рекомендації щодо ціни споживчого кошика різним супермаркетам і рекомендації щодо цін мережам аптек зокрема», - заявив Луговий.

Члени комісії вирішили підготувати проект рішення щодо зміни суб’єктів контролю над цінами і пізніше перенаправити його на розгляд до Кабінету міністрів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
популізм і балаканина. на гнідавський цукровий нехай сходять і запитають як то цукор у них за ніч з 9 виріс до 15 грн.
Відповісти
це просто цукор з буряка майбутнього врожаю, а тому по 15 грн. )))
Відповісти