Громадський активіст Богдан Климчук розповів свої версії підпалу автомобіля

Громадський активіст Богдан Климчук розповів свої версії підпалу автомобіля
Член виконавчого комітету Луцької міської ради, а також активіст «Самооборони Волині» Богдан Климчук припустив, що до підпалу його автомобіля може бути причетний колишній очільник волинської міліції Олександр Терещук або ж власники луцьких нічних клубів.

Про це стало відомо під час зустрічі Богдана Климчука із журналістами 17 квітня.

Климчук зазначив, що не так давно у нього невідомі вкрали велосипед. Він припускає, що підпал стався через його активну громадську діяльність, якою він можливо «перейшов» комусь дорогу.

«Сьогодні близько четвертої ранку мене збудили сусіди і сказали, що моє авто горить. Під авто було видно пляму від бензину, який очевидно розлили умисно. Добре, що моє авто знаходилось біля Луцької міської ради, де часто стоять автомобілі таксі. Тому першим на пожежу зреагував таксист, який і викликав пожежників», - мовив Климчук.

Чоловік заявив, що жодних погроз у його бік не було, тому говорити про когось і когось звинувачувати у підпалі - рано. Але, на його думку, активна громадська діяльність Климчука могла стати причиною підпалу автівки.

«Першопочатковою версією того, хто міг би бути причетний до підпалу, - це колишній очільник волинської міліції Олександр Терещук. Вчора я брав участь у мітингу під Конституційним Судом України в Києві, на якому був присутній вже київський очільник міліції Терещук, і зі сцени я заявив, що він багато натворив справ на Волині, і його так і не було люстровано. Але це лише версія, яка не має підтверджень. Окрім того, моя діяльність у виконкомі міськради, де я часто виступаю проти роботи нічних клубів у період, коли все місто в жалобі, а також проти продажу алкоголю у нічний час», - зазначив активіст.

Також Богдан Климчук пов’язує підпал його автомобіля із нещодавнім депутатським зверненням у ДКП «Луцьктепло», яке він надсилав від імені народного депутата Ігоря Лапіна, помічником якого є Климчук. Звернення стосувалося перевірки фактів зловживання у роботі державного комунального підприємства «Луцьктепло», але на це звернення він отримав відмову.

«Були у мене невеличкі конфлікти із заступником луцького мера та деякими підприємствами, але поки про конкретних людей говорити ще рано. Дякувати Богу, що ні я, ні мої родичі не постраждали, а зловмисники лише обійшлися пошкодженням автівки. Проте я свою громадську діяльність через це не припинятиму, я маю позицію, яку відстоюватиму і надалі», - заявив Климчук.

Автомобіль члена волинської самооборони Volkswagen Caddy 2006 року виробництва, який на час його купівлі коштував близько 8 тисяч гривень, не був застрахований, але на нього була оформлена лише «автоцивілка». Міліціонери підтвердили факт підпалу автомобіля і нині проводять розслідування з цього приводу.

Також помічник нардепа Ігоря Лапіна Юрій Моклиця зазначив, що команда нардепа підготувала депутатське звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, щоб він взяв під особистий контроль цю справу і з’ясував, чи є у цьому злочині політичний аспект.

Нагадаємо, близько 4:00 ранку в центрі Луцька поблизу міської ради спалили автомобіль Volkswagen члена виконкому міської ради та активіста «Самооборони Волині» Богдана Климчука.

За розслідування підпалу авто луцького активіста взялася міліція.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це Путін спалив авто атавіста!
Відповісти
Автомобіль члена волинської самооборони Volkswagen Caddy 2006 року виробництва, який на час його купівлі коштував близько 8 тисяч гривень????http://auto.ria.com/auto_volkswagen_caddy-gruz_14517851.html
Відповісти
Громадський активіст. Звучить круто.Тільки громада повноважень йому таких не давала.
Відповісти
Останні новини
Танцювальний Луцьк: Iron kids
17 квітень, 2015, 13:55
Громадський активіст Богдан Климчук розповів свої версії підпалу автомобіля
17 квітень, 2015, 13:20