Луцька міська лікарня отримала нове обладнання

Луцька міська лікарня отримала нове обладнання
З нагоди Дня медичного працівника в рамках реалізації програми «Добре слово», Луцька міська клінічна лікарня та перша і друга міські поліклініки отримали нове лікувальне обладнання.

Подарунки надав благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», який з липня 2011 року закуповує сучасне медичне обладнання для закладів охорони здоров’я.

Фонд уже встиг за час реалізації програми вручити і закупити медичним закладам обладнання на суму у понад 50 тисяч гривень, а також надати благодійну допомогу лучанам на суму в 575 тисяч гривень.

«Меценатська допомога є вкрай необхідною, бо є ще багато роботи в цьому напрямку. Багато потрібно саме нового обладнання, яке би приносило користь для людей», - зазначив батько Ігоря Палиці – Петро Палиця, який приїхав привітати медиків.

Таким чином Луцькій міській клінічній лікарні на прохання лікарів фонд закупив 5 дозаторів автоматизованих шприцевих ЮСП-100. Це вже другий транш цих приладів впродовж року. Прибори потрібні для введення в організм хворих мікродоз лікарських речових впродовж певного часу.

Точне дозування є вкрай важливим, адже воно дозволяє уникнути негативних наслідків для здоров’я пацієнта. Обладнання стане в нагоді під час лікування черепно-мозкових травм чи серцевої недостатності.

«Медицина зараз стає щораз точнішою, щораз професійнішою. Росте і наш професіоналізм з вами, лікарня оснащується завдяки нашій владі і я не соромлюся сьогодні про це говорити. Мені не соромно, тому що те, що з кожним разом ми отримуємо, ми застосовуємо, допомагає нам наблизити нашу медицину міста Луцька до європейських цінностей і стандартів», - зазначила головний лікар Луцької міської клінічної лікарні Лариса Духневич.

Привітати медиків до лікарні прибув і луцький міський голова Микола Романюк, а також начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель.

«Я ніколи не чув щоб хтось з вас, як кажуть у народі плакав, нив, а ви тихенько робите свою роботу. Проблем вистачає, напевно ніколи не буде так, аби проблем не було взагалі. Ми гордимося лікарнею і колективом», - зазначив Романюк.

Перша та друга поліклініки Луцька отримали від благодійного фонду колоноскопи, вартість яких перевищує 93 тисяч гривень кожна. Ці препарати дозволять діагностувати рак товстого кишківника. Хвороба є однією з найрозповсюдженіших серед онкозахворювань в Україні і найчастіше вражає людей старшого віку.

Окрім цього, фонд «Новий Луцьк» допоможе у фінансуванні спільної з поліклініками, управлінням охорони здоров’ям Програми безоплатної колоноскопії для лучан, яка стартує у липні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: медицина
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже і "Волиньпост" взявся за піар Палиці...
Мда, що тут сказати...
Відповісти
Читачеві. Це Палиця піарить Волиньпост,а Ігор ще й бабло за це платить.
Відповісти
і лікувати цими приладами будуть у віп-палатах віп-персон.
а песіонери без грошей на ліки все рівно будуть тихо помирати...
Відповісти
чому в теплих гаражах ликарни стоять часни машини з цього починаэться корупция а ликарняни ржавиють на вулици
Відповісти
Останні новини
Луцька міська лікарня отримала нове обладнання
16 червень, 2012, 09:33