На Волині працівників пошти змушують передплачувати обласні газети

На Волині працівників пошти змушують передплачувати обласні газети
Дирекція «Укрпошти» у Волинській області змушує листонош виконувати плани з передплати газет за власний рахунок і не турбується про належні умови праці.

Про це повідомив екс-працівник підприємства, - інформує "Вголос".

Як повідомив колишній працівник відділення поштового зв’язку, на нього та його колег постійно чиниться тиск з боку керівництва і лунають погрози щодо звільнення з роботи за невиконання поставлених планів з передплати газет чи продажу товару.

«Нас керівництво постійно примушує виконувати план по передплаті волинських газет, переважно обласних. Одним словом, кожен працівник, а в даному випадку листоноші, мають виписати на себе по п'ять чи шість номерів цих газет. Це потрібно для того, щоб відділення виконувало план, який нам ставить дирекція. Передплата йде за наші гроші, які ми даємо зі своєї й так мізерної зарплати, часом це сума 500 чи 700 грн. І таке відбувається, за моєю інформацією, на всіх відділеннях міста Луцька, та, мабуть, й по області. Однак скаржитися ми не можемо, адже проконтролювати таку передплату фактично не можна. Вона зі сторони виглядає так, ніби ми самі передплачуємо газети», - скаржиться колишній працівник «Укрпошти».

Також він додав, що у відділеннях «Укрпошти» є проблеми з інвентарем.

«У нас іноді немає навіть ручок, щоб писати, то що уже говорити про спецодяг. В одному із луцьких відділень «Укрпошти» працівники кип’ятили собі воду в півлітровій банці, аби приготувати чай. Коли працівник поштового відділення звернувся до керівника профспілок, щоб надали чайник та допомогли відстояти свої права щодо поліпшення умов праці, його через кілька днів звільнили. Хоча через два тижні після звільнення на поштове відділення працівники профспілок привезли чайник. Але плани по примусовій передоплаті не відмінили. На місце скаржника, уже теж знайшли заміну», - додав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 24
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ще ставлять план з реалізації газет, туалетного паперу, прального порошку тощо...
Відповісти
Так... це все, про що написано в статті, правда... Знаю від однієї листоноші про такий "безпредєл"... Цікаво... і за це гинули люди на Майдані, та зараз на Сході України гинуть?(((
Відповісти
а в селі Дубище, Рожищенського району працівники відділень Рожищ та с. Дубище примусово працюють на дачі у колишнього длиректора Кравчука....
Відповісти
Гавришків не є спроможний та компентентний директор укр пошти!
Відповісти
Вже не перший раз читаю подібні статті . Невже ніхто не може допомогти листоношам. !!!
Відповісти
нажаль ніхто не може..так як після таких статтей на працівників йде утиск від дирекції ! потім знаходять хто злив інфу й гноблять в колективій ! от такі реалії життя !
Відповісти
а за виконані плани директори відділення отримують від редакторів премії ...наприклад у вигляді техніки..принтери, монітори..тощо так от є у них совість чи ні ? й чи заступиться за нас влада ГУберантор? адже це державне підприємство
Відповісти
листонош й так іздіваються як можуть..й як можуть нагинають..а также не платять за інтенсивність праці ?? чому!!! уже не раз звертались до територіального управління праці..й ті не знаходили порушень !! але в кабінеті домовлялись із дирекцією відділення про те що хто доніс та хто пожалівся...!! тобто там рука руку миє!
Відповісти
Треба щоб їм крім мила і снікерсів дозврлили на поштових відділеннях торгувати горілкою - тоді діла підуть вгору. А ще молоді поштарочки можуть торгувати собою. Ідей маса.
ПС. Коли ми нарешті навчимося поважати себе і одне одного?
Відповісти
кафе берізка й далі перебуває в оренді сина працівниці дирекції укр пошти! тобто так воно не рентабельне а в руках приватної власноті стало рентабельним ?? п.с. Син головного ревізора укрпошти!!!
Відповісти
в минулому році весною, перед власним звільненням колишній керівник Волинської дирекції КРАВЧУК провів тендер де виграла його ж працівниця ...а фірма була зареєстрована на головного ревізора укр пошти ! тобто на ту ж саму панянку у якої син тримає кафе БЕРІЗКУ.. що це ?? сімейна мафія !!! ??
Відповісти
ходять чутки...що саме ц жінка стоїть за всіма тіньовими схемами та економічними операціями !!!
Відповісти
Чудасія на пошті твориться не тільки з листоношами. Під керівництвом Гавришківа пошта просто на Волині перестане існувати, рухне. Розкраде він іі окончатільно, бо думає він не за поштарів а тільки за власну кишеню. Мітлою треба гнати такого начальника, тупого хама. Або проспить пошту бо привозять його на роботу кожного дня під обід, після п'янок тяжко рано вставати. Торговля в него на першому місці всіх вже дістав.
Відповісти
І у Маневицькому районі таж сама проблема. Ті поштарі і так отримують мізер, то щей виписуй газети на себе, щоб виконати план. Хай би спробували ті начальнички в зимку порозвозити пресу по будинках у селі, по сільському бездоріжжю. А ще товари привозять на пошту, потрібно обовязково продати і таких проблем безліч.
Відповісти
слід припустити що таке робиться по всій області ! Але чому цього ніхто не помічає ? та тому що Укрпошту хочуть приватизувати на рівні держави....й на сьогоднішній день це підприємство є зитковим !! невже ГУНЧИК не бачить що у нього робиться під носом !! теж мені губернатор....
Відповісти
Після приходу нового начальника Волинської дирекції нічого абсолютно не помінялося, стало працювати ще гірше. Дирекція із прибуткової перетворилась у збиткому. Сам він не спеціаліст поштовик тому зеленого поняття не має як вирішувати проблеми пошти, спеціалістів із значним досвідом по розганяв, а притягувати кодло яке тільки тим і займається що створюють схеми особистого збагачення. Куди дивиться губернатор, прокуратура, чому профспілка не дбає про працівників - залигалась з директором. Невже не можна призначити на посаду директора спеціаліста з освітою відповідною?! Думаю що треба писати колективного листа на Київ про те що твориться у нас на пошті. Одні працюють за копійки, підписують газети за зарплату мізерну, купують макарони, воду, мило, порошок за свої гроші для плану, а інші в той час наживаються.
Відповісти
у камінь-каширську..така ж сама ситуація (( а жалітися кому ? всім робота потрібна ....
Відповісти
УВАГА ЯКІ ВОЛИНСЬКІ ГАЗЕТИ!!! "ВОлинь НОВА", "Сім*я та дім", "ВІсник", "Віче", "Програма-панорама", "Слово Волині", "Волинська газета". До речі газета "Луцький замок" не приймає в цьому участі. Всі домовленості йдуть директора пошти на пряму із головними редакторами! проконтролювати це важко. так як все це є не офіційно та ніде не задокументовано. Так що відповідно контролюючі органи не можуть це перевірити!
Відповісти
нажаль за рік роботи державне Волинське підприємство Укрпошта спрацювало із не дуже й то високими показниками...не відбулось того розвитку який обіцяв на початку в.о. директор ГАВРИШКІВ, а отже слід припустити що йде зливання підприємства...так як воно не є конкурентноспроможне таким приватним поштам як "Нова Пошта" тощо....тому ганьба керівництву волинської дирекції! там як працювали "хапуги" так й працюють..як працювали пенсіонери так й працюють..я про голову профспілок взагалі мовчу..Як би не звернувся вчно хамить!! це що за культура спілкування !!!
Відповісти
там у відділі передплат працює колишня працівниця яка й була при Кравчуку ! колишня секретарша..жінка одного із міліціонерів, то взагалі дозволяла собі речі які не припустимі...обзивалась, могла запроста нахамити...
Відповісти
Та що ви на того Гавришківа напали?там за 5 років не розгребеш начвереного його попередником.той хороший був?а всі мовчали,не рипались.прорвало їх.не подобається робота-ніхто не тримає.
Відповісти
Пошту розвалювати й спеціалістів виганяти, почав ще Кравчук років 15-ть тому. Й тоді почалася примусова передплата. Треба листонош скорочувати, та переводити працювати на %, від заробленного, тоді й план виконувати стануть і з\п будуть мати. Піонером в примусовій передплаті була газета "Віче", потім долучився "Вісник". Спитайте на пошті, хто серед прцівників має спеціальну поштову освіту і будите здивовані, що спеціалістів майже немає.Розвалюють й готують до приватизації пошту.
Відповісти
по всій області ситуація така, знаю точно - у Камінь-Каширському районі теж змушують обов'язково передплачувати непотрібні нам видання за наші ж гроші і, крім того, також виконувати план по продажі мила, порошку за завищеними цінами. А якщо не продав людям (адже вони купують в магазині значно дешевше) - значить купуй сам, не хочеш - звільняйся. Звернення в профспілку - недієва акція.
Відповісти
про яких спеціалістів кажете. Гаврищків у кожний кабінет посадив своїх полковників і дав зарплату по 5,0 тис.грн. а ви дурні листоноші та і і нші працюйте за1,0-1,5 тис.грн.то де ж там хватить грошей на всіх.а будете возмущатись то щей до дупи пошле.
Відповісти
Останні новини
На Волині працівників пошти змушують передплачувати обласні газети
21 квітень, 2015, 15:15