Ціни на фестивалі вуличної їжі у Луцьку будуть на 20 відсотків нижчі, ніж у ресторанах

Ціни на фестивалі вуличної їжі у Луцьку будуть на 20 відсотків нижчі, ніж у ресторанах
У Луцькому замку 2-3 травня відбудеться унікальне дійство для гурманів і поціновувачів смачної їжі Lutsk Food Fest, на якому відвідувачі зможуть cкуштувати вишукані страви, а ціни на них будуть значно нижчими, ніж у ресторанах міста.

Про це стало відомо під час прес-конференції організаторів фестивалю вуличної їжі 21 квітня.

Практика проведення фестивалів вуличної їжі існує у всьому світі. В Україні подібні заходи проводились лише в у великих містах-мільйонниках – Києві, Львові, Одесі тощо. Ідея провести ж такий захід в обласному центрі Волині виникла у Сергія Карпюка, який разом із товаришем розробив концепцію проведення Lutsk Food Fest.

За словами Сергія Карпюка, родзинкою луцького фестивалю вуличної їжі стане кількість закладів громадського харчування, які демонструватимуть свої страви і готуватимуть їх у вуличних умовах.

Таких представників кафе та ресторанів буде аж 20, більшість з яких працюють на території Волині. Кожен учасник представлятиме особливості свого меню, але основний акцент фестивалю спрямовуватиметься на вуличну їжу, таку як бургери, хот-доги, а також інші вуличні страви країн світу.

Відвідувачі фестивалю матимуть змогу cкуштувати куплену їжу у відведених лаундж-зонах.

«На фестивалі проводитимуться різні майстер-класи з приготування їжі, вокальні конкурси, розіграші призів та благодійні аукціони. Завдяки тому, що Луцька міська рада підтримала ініціативу і погодилась посприяти у проведенні та організації фестивалю», - мовив Карпюк.

Начальник відділу у справах сім'ї та молоді Луцької міської ради Олексій Веремійчик розповів, що такі заходи цікаві і важливі для міста, адже Луцьк усі знають за проведення фестивалів «Бандерштат», «Берегиня», «Ніч у Луцькому Замку» тощо.

«Після довгих переговорів з організаторами дійства ми зрозуміли, що це буде цікаво та корисно для нашого міста. Ми повинні працювати над розвитком нашого міста у плані популяризації нашого краю як туристичного об’єкту. Фестиваль має усі передумови стати традиційним і він обов’язково буде візитівкою Луцька. Адже споживання їжі разом з культурним проведенням часу з родиною породжує хороші і позитивні культурні цінності для лучан», - мовив Веремійчик.

Родзинкою стане також дегустація напоїв від одного з найстаріших польських алкогольних брендів «Soplica». Відвідувачів розважатимуть місцеві музичні гурти, сольні вокалісти, комедійні шоу. Захід триватиме два дні підряд з 11:00 ранку до 21:00 години вечора.

Ціна входу на фестиваль невисока – 10 гривень для дорослого відвідувача і 5 гривень для дітей. Організатори зазначають, що усі виручені кошти з вхідних квитків передадуть на утримання замку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ціни на фестивалі вуличної їжі у Луцьку будуть на 20 відсотків нижчі, ніж у ресторанах
21 квітень, 2015, 17:18