Як волиняни можуть отримати субсидію за новими правилами

Як волиняни можуть отримати субсидію за новими правилами
З 1 травня 2015 року призначення субсидії відбуватиметься на підставі заяви про призначення житлової субсидії та декларації про доходи та витрати за останні 6 місяців (місяць коли подаються документи не враховується), яку вони самостійно можуть заповнити вдома. Бланки документів мають надійти поштою у квітні та жовтні до кожного домогосподарства.

Кількість пунктів у декларації про доходи буде зменшено в рази. Відпадає потреба надавати довідку про доходи – ці дані відображатимуться в декларації, - пише «Волиньгаз».

Заповнені документи можна надіслати поштою (бажано рекомендованим листом, з повідомленням про вручення) до місцевого/районного управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації або надати особисто. УПСЗН не має права вимагати від вас будь-які інші документи або довідки.

У заяві обов`язково треба вказати контактний телефон. Якщо заявник допустив помилку або нерозбірливо заповнив документ, фахівець соцзахисту зможе уточнити дані по телефону.

Рішення про призначення субсидії або відмову повинно бути прийнято протягом 10 днів після подання заяви та отримання даних від комунальних служб. Про прийняте рішення соціальні органи повинні повідомити заявника.

ВАЖЛИВО! Перевіркою достовірності даних будуть займатися органи соцзахисту вже після того, як людині призначено субсидію.

Спеціалісти самостійно подаватимуть запити в усі комунальні служби, ЖЕКи, до Державної фіскальної служби і Пенсійного фонду. Якщо громадянин надасть недостовірні дані або приховає доходи, розмір субсидії буде перераховано або її повністю скасують. При цьому людина буде вимушена компенсувати державі суму наданої допомоги у подвійному розмірі.

Як правильно заповнити заяву і декларацію читайте тут.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не зрозуміло в статті пишуть дохід за 6 місяців.А в інструкції за 12 місяців 2014 року .То де правда??
Відповісти