Нідерландці зацікалені у співпраці з Волинською областю

Нідерландці зацікалені у співпраці з Волинською областю
Підприємці Нідерландів хочуть ділитися досвідом й інвестувати в різні галузі Волині.

22 квітня відбулась зустріч міського голови Миколи Романюка з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Нідерландів в Україні Кейсом Кломпенхаувером. Посол заявив що їхня країна готова співпрацювати з Волинню та інвестувати в різні галузі області, адже саме ця область має хороші показники в економічному розвитку.

В свою чергу мер міста Луцька Микола Романюк подякував керівництву Нідерландів і послу за підтримку, яку їхня країна постійно надає українцям. Також мер міста згадав за волинян, які загинули на майдані та в зоні АТО.

«107 чоловік з Волині загинули на війні, яка триває на Сході. Проте, життя продовжується і ми продовжуємо мобілізацію до лав збройних сил України.», -мовив мер міста.

На що Кейс Кломпенхаувер сказав:

«Дозвольте висловити співчуття за всіма, хто загинув на Сході. Проте, не зважаючи на такий важкий період, який зараз переживає ваша країна, Нідерланди оптимістично налаштовані щодо співпраці з вашою країною».

Микола Романюк наголосив на тому, що Луцьк уже має досвід міжнародної співпраці з іншими країнами, і активно співпрацює над залученням інвестицій в місто.

«Я розумію що приїхавши сюди ви будете вивчати нас, дивитись, а тоді вже зробите висновок – чи можна мати справу з лучанами. Ми, в свою чергу, відкриті для співпраці», -сказав Микола Романюк.

До закордонної делегації увійшли представники різноманітних компаній, які займаються сільським господарством та промисловістю, які розказували про свій вид діяльності меру міста та всім присутнім.

«Ми приїхали в область, яка має хороші показники в розвитку, і те що ми приїхали такою великою делегацією ще раз підтверджує той факт, що ми зацікавлені в співпраці й покращені інвестиційного клімату в вашій області», - мовив посол Нідерландів.

Стосовно оптимізації міста, посол мовив що в його країні досить модернізовані міста, які постійно розвиваються. Наразі думають над питанням кращої оптимізації руху міста не тільки для автомобілістів, але й для велосипедистів.

«Ми постійно розвиваємо свої міста, адже наша основна ціль – створити комфортні умови життя для жителів. Та й в Україні я бачив міста, які теж непогано оптимізовані, наприклад Вінниця.», - мовив посол.

Кейс Кломпенхаувер та Микола Романюк обмінялись подарунками. Послу Микола Романюк вручив чашку, подушку та футболку з логотипом міста Луцька. Мер Луцька отримав в подарунок від посла книгу «Найкраще в Нідерландах», при врученні якої посол сказав що надіється що «представники нідерландських компаній дізнаються щось найкраще про Луцьк».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нідерландці зацікалені у співпраці з Волинською областю
22 квітень, 2015, 14:15