Луцька короткометражка перемогла на всеукраїнському фестивалі

Луцька короткометражка перемогла на всеукраїнському фестивалі
У другому сезоні Всеукраїнського фестивалю молодого аматорського кіно «DVERY» перемогла здобула короткометражка луцького автора.

Про це повідомляють в прес-службі Рівненської ОДА.

Короткометражка «Блудний син» належить авторству лучанина Олександра Слободи. Торік він брав участь у конкурсі сценаріїв кінофестивалю. Натомість цьогоріч його відео журі визнало найкращим.

Тим часом «Срібні двері» отримали двоє авторів – Павло Вознюк за короткометражку «5 бригада» (вона також стала кращою на думку глядачів) і Таня-Марія Литвинюк за роботу «Весна». А «Бронзові двері» дісталися Оксані Артеменко за стрічку «Надія» та Андрію Михайлову, який зняв неофіційний промо ролик Луцька.

Тим часом письменники та видавці брати Капранови, які працюють у журі фесту, вважають його результат несподіваним, а також відзначають прогрес аматорських робіт, що надійшли на конкурс. Також Переможців привітали режисер Ігор Бутирін та директор облмуздрамтеатру Володимир Петрів, які є представниками журі. Загалом цьогоріч кращі короткометражки обирали з-поміж майже 70. Їх автори – жителі Рівненщини, Волині, Києва, Черкас, Херсона, Харкова, Кам’янця-Подільського, Сімферополя, Дніпродзержинська та інших міст.

«Авантюрний експеримент під назвою Всеукраїнський фестиваль молодого аматорського кіно «DVERY» виправдав себе. Сьогодні це культурна подія, - підсумував ініціатор проекту, заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. – Учасники фесту цьогоріч продемонстрували не аматорський рівень. Їх фільми варті того, аби їх демонстрували на телебаченні».

Тим часом організатори обіцяють, що талановиті любителі кіно зможуть проявити себе під час наступного, вже третього сезону кінофестивалю, зазначається в повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кіно
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцька короткометражка перемогла на всеукраїнському фестивалі
18 червень, 2012, 09:57