Бойовики захопили обладнання «Київстару» і запустили на його базі нового мобільного оператора

Бойовики захопили обладнання «Київстару» і запустили на його базі нового мобільного оператора
Бойовики так званої «Донецької народної республіки» заявили про створення «Республіканського оператора стільникового зв'язку», йдеться у «постанові» «ради міністрів «ДНР».

Про це повідомляє Zaxid.net.

«Створити Державне підприємство «Республіканський оператор зв'язку»… З метою забезпечення потреб населення у зв'язку, на Приватному акціонерному товаристві (ПрАТ) «Київстар» вводиться тимчасова держадміністрація у зв'язку з припиненням діяльності підприємства на території республіки», – наголошується в документі, який цитують сепаратистські ЗМІ.

Також повідомляється, що все майно мобільного оператора «Київстар» на території «ДНР» передається на баланс «міністерства зв'язку ДНР», а «Республіканський оператор зв'язку» приймає його в управління.

«Міністерству фінансів» при цьому доручено забезпечити фінансування роботи мобільного оператора «ДНР» до початку самоокупності цього підприємства», – йдеться в повідомленні.

В той же час у «Київстарі» повідомляють, що стосовно будівництва на базі захопленого обладнання «Київстару» незалежної GSM-мережі виникає багато запитань і попередили, що якщо в захоплених терористами районах з’явиться автономна мережа, то це означає, що туди завезли обладнання, здатне керувати захопленими станціями, а налаштовували його фахівці, які, можливо, прибули туди з інших країн.

«Станом на сьогодні, технічний офіс «Київстар» в Донецьку як і раніше заблокований озброєними людьми. Таким чином, вони захопили вузол зв'язку мобільного оператора, що обслуговував декілька сотень базових станцій. Ми фізично не маємо доступу до цього обладнання і не знаємо про його долю. Якщо в Донецьку з'явиться якась автономна GSM- мережа, це означатиме, що туди, швидше за все, ззовні, було завезено обладнання, яке дозволяє управляти мережею на захоплених базових станціях, і його налаштуванням займалися кваліфіковані фахівці, можливо, з інших країн», – заявили у компанії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Киевстар довыделывался. Хочу работаю. Хочу нет.
К слову, абонплата будет 40 рублей (росс) месяц
Відповісти
А колбаса по 2,20 будет ?
Відповісти
Останні новини
Бойовики захопили обладнання «Київстару» і запустили на його базі нового мобільного оператора
23 квітень, 2015, 12:25