НБУ розкриє справжніх власників банків

НБУ розкриє справжніх власників банків
Не пізніше 30 квітня банки зобов'язані оприлюднити річну консолідовану фінансову звітність за 2014 рік з аудиторським висновком і відомостями про власників.

Про це йдеться в листі регулятора комерційним банкам від 21 квітня.

«Банк зобов'язаний не пізніше 30 квітня наступного за звітним року оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність разом із аудиторським висновком, а також інформацію в обсягу, визначеному Національним банком України, про власників суттєвої участі у банку (від 10% Ред.) шляхом публікації в періодичних виданнях або поширення як окремих друкованих видань чи розміщення в мережі Інтернет», - сказано в листі НБУ.

НБУ змушений проводити жорстку і прозору інформаційну політкику бо основною причиною банкрутства банків є масові викривлення у звітності фінустанов. У березні 2015 року два банки визнали проблемними саме через замовчування інформації про реальних власників.

Лише за минулий рік банківська система України понесла збитків на суму в 52,966 млрд. грн. За 2014 рік та січень-квітень 2015 року Нацбанк визнав неплатоспроможними 49 банків, які виводить з ринку Фонд гарантування вкладів фізосіб.

Нагадаємо, що через введення тимчасової адміністрації банків Дмитра Фірташа, Миколая Лагуна і Олега Бахматюка на Волині вкладники банків «Надра», «Дельта» і «ВіЕйБі»(VAB) досі не можуть отримати своїх грошей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: НБУ, банки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже обдерли народ і державу до нитки ,тепер можна легалізувати всякий непотріб і показати які вони демократичні і як хочуть чесно працювати .
Відповісти