Львівсько-волинський вугільний басейн в змозі забезпечити потреби західного ТЕС

Львівсько-волинський вугільний басейн в змозі забезпечити потреби західного ТЕС
За незначний час видобуток з львівсько-волинського басейну можна збільшити вдвічі.

За рахунок технічного переоснащення діючих шахт і будівництва нових можна за короткий час збільшити вдвічі вуглевидобуток у Львівсько-Волинському басейні, який в стані майже повністю задовольнити потреби ТЕС Західного регіону, пише Оксана Загакайло у статті для DT.UA.

"Львівсько-Волинський басейн не був сильним гравцем на вугільному ринку України. Видобуток останніми роками становив лише 2% від усеукраїнського. Проте за короткий час видобуток з цього басейну можна збільшити вдвічі. І це майже повністю задовольнить потреби ТЕС Західного регіону", - пише автор.

На поточний момент шахти Львівсько-Волинського басейну зіткнулися з низкою проблем, зокрема, необхідністю заміни застарілого технологічного обладнання, відсутністю основних ринків збуту (мається на увазі Бурштинська і Добротвірська ТЕС, які передбачалися як основні споживачі вугілля при проектуванні басейну), існуванням нинішньої схеми постачань вугілля з Донбасу і т. д.

Тим не менш, як підкреслює експерт, є значні перспективи розвитку Львівсько-Волинського басейну. Загальні балансові запаси вугілля цього басейну становлять понад 1,5 млрд т. Промислові запаси діючих шахт досягають майже 100 млн т. Одним з перспективних шляхів є будівництво нових шахт.

"У Червоноградському геолого-промисловому районі розвідано дві ділянки для будівництва нових шахт — "Червоноградська" №3 і №4. Їх балансові запаси становлять 169,2 млн т газового вугілля. Ще у 2008 р. було розроблене техніко-економічне обґрунтування будівництва шахти "Червоноградська" №3. На цьому процес зупинився. Прогнозована кошторисна вартість будівництва — майже 6 млрд грн. Очікувані результати — введення в експлуатацію шахти з річним обсягом видобутку 1,2 млн т, а згодом — збільшення видобутку до 4 млн т на рік", - наводить приклад Загакайло.

Також у Львівсько-Волинському басейні був виявлений перспективний пласт V6 "Визейский" вугілля марки "Ж", який може використовуватися в енергетиці та коксохімічної промисловості, і раніше не розроблявся.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вугілля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЗАХІДНОЇ ТЕС!!!! ТЕС - теплова електростанція
Відповісти
сучого ворюгу яйценюка мало буде посадити на нари а садити яйценюка з його воровською фронто-бандою голою дупою на кол за пограбування народу україни вороським непроведенням індексацій зарплат і пенсій на яйценючі воровські драконівські ціни до реаально-достойного прожиткового мінімума!!! ГАНЬБА ВОРОВСЬКІЙ яйценючо-парашенковській бандитській владі!!!
Відповісти
Останні новини
Львівсько-волинський вугільний басейн в змозі забезпечити потреби західного ТЕС
25 квітень, 2015, 13:15
Долар знову подешевшає
25 квітень, 2015, 11:25