У Ковелі невідомі підприємці самовільно взялися хазяйнувати біля багатоповерхівки. ФОТО

У Ковелі невідомі підприємці самовільно взялися хазяйнувати біля багатоповерхівки. ФОТО
Мешканці багатоповерхівки по вулиці Косачів, 1, що у Ковелі вкрай стривожені тим, що відбувається навколо їхнього будинку.

Невідомі люди, які на вимогу місцевих жителів відмовилися представлятися, безцеремонно втрутилися на дану прибудинкову територію і взялися там наводити, як то кажуть, свій порядок: викорчовувати плодоносні фруктові дерева, нищити квіти, кущі, насадженні руками мешканців, – все це викидати і вивозити геть, - пише «ПроКовель».

Потім перегородили подвійним парканом прохід між житловим будинком і дитячим садочком №13 «Теремок», встановили його прямісінько під вікнами квартири №53, привезли та скинули з обох сторін металевих секцій кілька машин чорнозему і піску. Місцева мешканка Олена Борсук, яка найбільше постраждала від зухвалих дій непроханих «гостей», розповідає, що цей паркан, ви не повірите, «виріс» тут у вихідний день.

«Позавчора близько 22 години вечора під моїми вінками якісь люди, стали вивантажувати з машини цей паркан і поспіхом його встановлювати. Я намагалася з прибулими поговорити, щоб з’ясувати, хто вони, що тут роблять і чому потайки свердлять дірки в стіні житлового будинку, під моїми вікнами, однак наштовхнулася лише на лайку і грубий тон невідомих», - розповідає пані Олена. А ще жінка повідала, що пробувала цих утаємничених виконробів зупинити й тоді, коли вони щедро змащували метал невідомою чорною рідиною. Після цього в обличчя жінки вже полетіли не брутальні слова, а мазут.
Олена в останню секунду встигла прикрити своє вікно. На захист прибудинкової території, куди нахабно і цинічно втрутилися найманці якоїсь секретної місії, кинулися й інші місцеві жителі, однак і вони нічого вдіяти не змогли.
А наступного дня туди полопотіла допитлива місцева дітвора. Малеча чорною в’язкою рідиною вимазувалася з голови до п’ят. Молоді мами жаліються, що тепер дитячий одяг можна використати хіба що на ганчір’я.

Про все, що відбувалося напередодні під вікнами квартири №53, її господарка розповіла дільничному інспектору Ковельського міськрайвідділу внутрішніх справ, однак той після власної тривалої промови про нинішнє його важке життя, про низьку зарплату і багато роботи порадив заявниці звернутися за допомогою до місцевого ЖЕКу і у відділ містобудування та архітектури виконавчого комітету Ковельської міської ради, мовляв, ця справа не в компетенції міліції.

Люди обурені такою безвідповідальністю і байдужістю працівника правоохоронних органів до виконання своїх професійних обов’язків. Вони переконані, що міліція просто відмахнулася від проблем громади. Також місцеві жителі намагалися отримати через відповідні служби або хоча б побачити план-схему своєї прибудинкової території, однак і тут зазнали фіаско. Їм надали тільки схему тієї ділянки, яку по вулиці Косачів, будинок №1, прибирає двірник.

Містяни написали колективну заяву, зібрали підписи і віднесли її до Ковельської міжрайонної прокуратури, а також звернулися за допомогою до міського голови Олега Кіндера, головного архітектора Ковеля Людмили Мурай, народного депутата України Степана Івахіва. В тій заяві, окрім вищесказаного, люди виклали й інші проблеми, які стосуються громади їхнього будинку.

Проте мовчки сидіти далі і смиренно чекати відповіді з прокуратури і від місцевих чиновників, мешканці будинку №1, що по вулиці Косачів, не збираються. Вони планують зібрати колективні збори і обговорити свої подальші дії.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ковель
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі невідомі підприємці самовільно взялися хазяйнувати біля багатоповерхівки. ФОТО
28 квітень, 2015, 14:49