У Луцьку за титул чемпіонів Європи билися сумоїсти

У Луцьку за титул чемпіонів Європи билися сумоїсти
Протягом 14-17 червня у Луцьку відбувався Чемпіонат Європи з сумо, учасниками якого стало близько 600 спортсменів з 15 країн світу. Зокрема, України, Росії, Польщі, Литви, Естонії, Азербайджану, Грузії, Греції, Угорщини та інших.

Про це повідомили в розважальному комплексі «Адреналін Сіті».

У неділю, 17 червня, з нагоди Чемпіонату з сумо Луцьк відвідав Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Саката Тоічі з дружиною. Перш за все, він висловив вдячність усім учасникам змагань за те, що вони зберігають традиції старовинного японського бойового мистецтва та примножують їх.
«Україна уже зробила чималий внесок у розвиток цього виду спорту. І зараз для мене велика честь, що гравці зі всього світу беруть участь у змаганнях з сумо», - наголосив Саката Тоічі.
З вітальним словом до учасників змагань звернувся і Президент європейської та всеукраїнської Федерації з сумо Сергій Коробко. Він подякував усім спортсменам за участь у Чемпіонаті і побажав подальших перемог на Чемпіонаті світу.
Участь в урочистій частині Чемпіонату з сумо, який проходив у СОК «Ареналін Сіті» також взяли представники влади, відомі сумоїсти, тренери.
Борці протягом чотирьох днів визначали кращих у чотирьох вікових та різних вагових категоріях. Дорослі ж спортсмени, окрім долі призових місць, з’ясовували, хто у наступному році представлятиме свої країни на всесвітніх спортивних іграх у Гонконзі.

Приємно зазначити, що серед переможців та призерів було багато українських сумоїстів. А у престижній командній боротьбі українці стали абсолютними чемпіонами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку за титул чемпіонів Європи билися сумоїсти
19 червень, 2012, 09:58