У суботу в Луцьку – день скорботи

У суботу в Луцьку – день скорботи
У Луцьку 23 червня оголошено Днем скорботи за розстріляними в’язнями у Луцькій тюрмі.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

У цей день о 12:00 на Замковій площі відбудеться панахида, мітинг-реквієм та покладання квітів.

23 червня, відповідно до розпорядження міського голови Миколи Романюка, у місті заборонили звучання розважальної музики на ринках, у торговельних закладах, закладах ресторанного господарства та громадського харчування.

Крім того, на знак скорботи за жертвами розстрілу 23 червня 1941 року у Луцькій тюрмі, на адміністративних приміщеннях міської ради, комунальних та державних підприємств, установ та організацій міста, мають бути приспущені державні прапори України з чорною стрічкою.

Також цього дня відбудеться Марш пам'яті Героїв - вшанування жертв розстрілу Луцької тюрми. О сьомій вечора небайдужі лучани вирушать із Київського майдану до Луцької тюрми, що на вулиці Кафедральній, рухатимуться проспектом Волі, вулицями Лесі Українки і Данила Галицького. Обов'язковим атрибутом учасників маршу має бути вишиванка.

Довідка

На території Західної України з часу нападу німців на СРСР почалися масові знищення в’язнів. Це відбулося і в Луцькій тюрмі, де 23 червня 1941 року, за свідченнями істориків і очевидців, було розстріляно близько 2 тисяч осіб.

У тюрмі, окрім кримінальних злочинців, були і політичні в’язні. Це люди, яких підозрювали у зв'язках із Організацією українських націоналістів, колишні священики, лікарі, представники наукового та творчого прошарків суспільства.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У суботу в Луцьку – день скорботи
19 червень, 2012, 10:50