Українці почали вдягатися у секонд-хендах удвічі більше

Українці почали вдягатися у секонд-хендах удвічі більше
Продажі нового одягу впали наполовину, а в секонд-хендах обсяги торгівлі зросли удвічі. Відтак хімчистки та пункти ремонту завантажені вживаним одягом та взуттям.

Про це йдеться у сюжеті перших західноукраїнських новин «Огляд дня» на телеканалі ZIK.

Львівська студентка Вікторія намагається шукати для себе стильний та фірмовий одяг. Проте після стрімкого зростання цін, дівчина не почала купувати менше одягу. Тепер вона одягає дешевший і вже ношений одяг із секон-хенду. Вікторія каже, що нових речей тепер просто не може собі дозволити.

«Ціни піднялись дуже стрімко, стали космічними. Наприклад, в одному магазині я побачила кофтинку за 400 гривень, а вже через три дні вона коштувала 1200 гривень», – розповідає львів’янка Вікторія Веселовська.

Продавці розповідають, що кількість клієнтів у магазинах секонд-хенду за останні тижні зросла удвічі. На стільки ж зросла і вартість 1 кілограму одягу у таких крамницях.

«Люди будуть ремонтувати одяг, працюватимуть хімчистки. Вони вже зараз працюють на повну потужність, тому що люди старий одяг починають нести. Тобто ми переживаємо періоди, які вже в нас були», – пояснює економіст Ростислав Слав’юк.

Якщо раніше вживані речі купували переважно пенсіонери і люди з низьким достатком, то тепер немає чіткої соціальної межі серед відвідувачів крамниць секонд-хенду.

Зросли обсяги торгівлі і в інтернет-магазинах. Вони пропонують новий, якісний одяг, проте значно дешевше, ніж у крамницях. Адже таким продавцям за оренду приміщення платити не потрібно.

«Замовлення за останні три тижні у нас перевершили продаж за цілий сезон», – переконує менеджер інтернет-магазину Наталія.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жить стало лучше, жить стало веселее...
Відповісти
Нема чого скігліти берит лопати і копайте.
Відповісти
Покажіть мені хоч одну людину, яка б надала перевагу ношеному одягу(звісно ж, якщо це одяг не носила якась "суперзірка") перед новим за однакову ціну.
Сама одягаюсь здебільшого в секонд-хенді, але пам'ятаю не такі вже й давні часи, коли носити з чужого плеча було дещо постидним, та люди при зустрічі на гуманітарках вдавали, що не бачать знайомих.
Ми, простий народ, біднішаємо з кожним роком в той час, як статки злодюг при владі та біля неї все ростуть. Задумайтесь.
Відповісти