«Війна» у волинських лісах. «Звитяга - 2015». ФОТО. ВІДЕО

«Війна» у волинських лісах. «Звитяга - 2015». ФОТО. ВІДЕО
На Волині поблизу села Лопатень Ківерцівського району у партизанських лісах розпочалась 10 ювілейна патріотична теренова гра «Звитяга - 2015», яка триватиме чотири дні.

Урочисте відкриття ювілейної теренової гри відбулося 1 травня.

Цього року організатори змінили місце проведення гри, адже раніше вона відбувалась у лісах поблизу Цуманя.

Спортивно – патріотична гра «Звитяга» впродовж 10 років покликана сприяти вихованню у дітей, юнацтва та молоді національної свідомості, історичної пам’яті, громадянської позиції, патріотизму, готовності захищати Батьківщину шляхом опанування духовної спадщини визвольної боротьби УПА.

Учасників, які прибули на територію проведення «Звитяги», а це майже 350 чоловік, ділять на сотні.

З 1 по 4 травня учасники гри повинні заволодіти та протримати, до кінця змагань, прапор команди супротивника, який знаходиться в спеціальному наметі. Виконання цієї вимоги визнається як «чиста» перемога однієї з команд.

Під час теренової гри сотні можуть «знищувати» гравців суперника шляхом зриву нарукавної пов’язки. Кожен «вояк» носить на руці пов’язку відповідного кольору сотні, яка є ознакою його «життя». Втрата пов’язки гравцем означає його «загибель», тобто супротивник має зірвати пов’язку з руки.
Зірвані пов’язки передаються у Раду вищих спостерігачів (РВС) і по їх кількості визначається результат гри. При встановленні результатів змагань РВС використовує шкалу оцінки. Перемагає сотня, яка набрала більше балів або здобула абсолютну перемогу.

Бали нараховуються за кількістю пов’язок, що їх передадуть у РВС представники «ворогуючих»сотень.

Цього року учасників поділили на три різні команди. А саме - дві сотні під назвою перешкоджати командам досягнути перемоги.
Вже третій рік проведення теренової гри «третя сила» - це команда, яка вносить деструктив та певну цікавинку в гру. ЇЇ учасники зводять дві сотні «лобами», домовляються про певні умови гри, пропонують обміняти прапор на їжу, тощо.

Чотова сотні «Шабля» з псевдо «Чері», Людмила Грачук, розповіла, що вже вчетверте бере участь у тереновій грі «Звитяга». В обов’язки дівчини входить координувати дії дівчат, які є у сотні, налаштувати їх на бойовий дух гри і контролювати їх. Людмила також розповіла, що після того, як учасників ділять на дві сотні, кожна сотня розподіляється на так званий провід, тобто керівників – сотенні, бунчужні, ройові, чотові та стрільці.

«Цього року не буде нічних боїв, як було раніше. Це пов’язано із тим, що у нічний час багато учасників травмувались. Це не карате і не бокс, у грі варто розраховувати свої сили і не завдати болю супернику. Допустима лише рукопашна боротьба з не надмірним заломленням рук. Кожна команда має обмежений час аби обрати для себе місце розташування табору, не виходячи за межі терену, і його замаскувати. Повноцінна гра розпочнеться опівночі, але до 4 ранку боїв між суперниками не буде», - мовила Грачук.

Що ж до харчування учасників гри, то у кожної команди є інтендант, тобто кухар, який складає меню і відповідає за процес приготування їжі. У кожного гравця є своя окрема функція. Хтось йтиме у наступ на «ворога», хтось у розвідку, а хтось оборонятиме табір.

За словами організаторів теренової гри вік учасників складає 15 – 28 років. Неповнолітні гравці перед тим як розпочати гру повинні пред’явити документ у якому є згода їх батьків, щодо участі їхньої дитини у «Звитязі». Крім того біля табору цілодово чергуватиме карета швидкої медичної допомоги. Також кожна сотня має своїх медиків та аптечки для надання першої медичної допомоги.

Учасник теренової гри Матвій Дихановський з псевдо «Друг Апостол», родом із Луганська. Хлопець вдруге приїхав на Волинь і вирішив взяти участь у «Звитязі». Через бойові дії на Сході України його родина вже майже рік живе в Києві.

«Я зацікавлений у патріотичному вихованні молоді. Адже дорослих людей вже не перевиховаєш. Так склалось, що директор однієї із луганських шкіл де я навчався знає історію, але на жаль вона старий радянський проросійський функціонер, яка підтримує те, що нині коїться на Донбасі.

Суперечності між новим і старим поколінням, яке було не правильно виховане, вводить деструктив у нинішню політику держави. Я сумую за рідним домом, але розумію, що для того аби отримати свою рідну Україну потім, треба пожертвувати чимось зараз. Для адекватної , активної та інтелектуальної молоді перспектив у терористичних ДНР і ЛНР немає», - мовив юнак.

На думку Матвія Дихановського «Звитяга» - це хороша можливість відчути дух українського патріотизму, єднання, співпраці. Гра, на його думку, надає організаційних здібностей.

«Такі заходи – це те, що може бути покладено в основу військової підготовки молоді і це має стати засадою підготовки громадянського, адекватного, прогресивного українського суспільства», - резюмував учасник гри.

Вишкіл учасників гри:



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
забавляються...
Відповісти
Сам ти фашист
Відповісти
Що тобі не подобається ,чмо кацапське?
Відповісти
Треба вчитися змалечку знищувати кацапофашистів!
Відповісти
бендероюгенд.
Відповісти
у мене аж дух перехопило. спогади перенесли в дитинство. тоді мене добре навчили любити і захищати Україну.
Відповісти
От тільки коли повістку з воєнкомату приносять - вони двері домівок не відкривають...:)
Відповісти
Гузь там - зрозуміло до чого це готують...
Відповісти
даже Гусь приїхав
Відповісти
чері гарненька
Відповісти
А що, Бодя Бальбуза вже навоювався? Скільки він там був на фронті? Хоч місяць пробув зі справжніми чоловіками? Певно з дітками в глибоченному тилу легше...
Відповісти
Бодя Бальбуза був там більше від тебе,тому тобі йому треба дякувати ,а не гидоту в коментарях лити.
Відповісти
Скільки він там був? Однісеньке фото влітку на танку...Назвався цвяхом, получай по шляпі!!! а може проти мЄнтів воювати легше ніж проти справжніх солдатів РФ?! А за мене не переживай!!! Я дітворой не командую і форму для ПОНТІВ не пялю. В грудь себе не б'ю, як ці.
Ці молоденькі телятка НІКОЛИ не будуть боронити Україну, адже їх наставники офісний плангтон!!!
Відповісти
Ем. Друже,якщо ти так відчайдушно комментуєш це, то варінат лише 2:
1)ти проплачений троль
2)ти абсолютний невдаха, який заздріть/ненавидить цих хлопців та дівчат і витрачає на це свій час, сили та емоції.
Обидві новини так собі.
То йди краще звідси.
Відповісти
Найбільший Всеукраїнський лохотрон який проходив у Ківерцівському р-н. Добре що той постраждалий вижив, і що він один. Одним ударом я можу стерти 90% людської пам'яті, відбити печінку, чи зупинити серце - і все це голими руками(я учень, не думайте, я цього не перевіряв, але на110% впевнений). Організатори, ви що цього не розумієте, в бійці можна стукнути куди завгодно.
А якщо вам цього хочеться, то детально розкажіть батькам (а не назву гри і зразу підпис). Бійка розвиває злість і ненависть, а не патріотичні почуття.
Відповісти
Останні новини
«Війна» у волинських лісах. «Звитяга - 2015». ФОТО. ВІДЕО
01 травень, 2015, 19:13