У Луцьку зловили чергового псевдоволонтера

У Луцьку зловили чергового псевдоволонтера
Представники Самооборони Волині, Автомайдану України та громадські активісти зловили псевдоволонтера. Відбулася ця подія близько 17:00 у понеділок, 4 травня, навпроти гіпермаркету Там-Там.

Про це йдеться у повідомленні спільноти Штаб Луцьк Автомайдан України у Фейсбук.

Самооборонівець Дмитро Шума, котрий збирав кошти неподалік зупинки Варшавський ринок помітив підозрілого чоловіка, котрий збирав кошти в маршрутках, чим і привернув його увагу. Дмитро подзвонив колегам із самооборони та попросив приїхати, щоб дізнатися, що це за чоловік та з якою метою він збирає кошти.

Коли місце події прибули представники самооборони, автомайдану та громадські активісти, чоловік, побачивши їх, кинувся тікати та сів у маршрутку, котра була на зупинці, однак його встигли наздогнати та "зняти" з громадського транспорту.

Після цього чоловік почав вигукувати: «Міліція, аферисти, провокатори» та ще безліч інших слів, щоб привернути до себе увагу перехожих, але у нього це не вийшло.

Також чоловік кричав, що напише заяву до прокуратури.
Виявилося, що «волонтер» є зі Львова, а також даний фонд є львівським. За документами він збирав кошти для двох дітей з сім’ї Чаркас, які мешкають у Львівській області, батько яких був добровольцем та загинув під Дебальцево.

Самооборонівець Богдан Климчук подзвонив до дружини загиблого солдата, щоб дізнатися чи дійсно вона заключала договір з цією організацією та чи отримувала вона кошти від цієї благодійного фонду.

Вдова розповіла, що вона дійсно заключала договір з фондом у листопаді 2014 року, але виплат до сьогоднішнього дня немає. Коли вона дізналася, що збір коштів проводиться у м. Луцьк, це стало несподіванкою.

Після цього активісти викликали міліцію, щоб написати заяву на перевірку цього фонду. «Волонтера» доставили в міськвідділ Луцька, щоб він дав покази по справі. Активіст Андрій Попик написав заяву, згідно з якою буде заведена справа на перевірку даного фонду.

У телефонній розмові директор фонду Дітям Героїв Андрій Гельжинський розповів, що їхні активісти збирають кошти для дітей, батько яких загинув під час виконання бойових дій в зоні АТО. Вони збирають 5000$ та передають на спеціальний рахунок, але дитина зможе використовувати ці кошти лише при досягненні повноліття.

У звіті про надходження коштів на рахунок фонду волонтери зі скриньками збирають по 150-200 гривень, хоча самі волонтери стверджують, що вдень в них у скриньках в середньому по 400 гривень.

Цікавий факт, що у Луцьку завжди є 3-4 «волонтери», яким цей фонд оплачує дорогу зі Львова і назад, квартиру у м. Луцьк, яка вартує 200 грн. за добу (за словами «волонтерів») та харчування.

Самооборонівець Олександр Ніколайчук запропонував голові фонду відкрити скриньки та порахувати кошти з них в присутності активістів, на останній він дав згоду.

У підсумку активісти 4 травня 2015 року, з трьох скриньок нарахували близько 1400 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у Неньці! Атавісти, права секта, якась оборона... Жуть.
Відповісти
Наслідок повної деградації органів держ. влади, за останні 25 років (підкреслюю, не за останній рік). Це вже наслідок, довгого процесу врядування наших можновладців усіх рівнів. Люди, які до цього довели, частково за кордоном, частково змінюють свою політичну орієнтацію і називають себе міцними господарниками, засідаючи у різного роду радах, починаючи від сільських. А народ самоорганізовується, і виходить так, як виходить. Точніше відповідно, який у нас народ (при всій повазі до нього). Ви давно були у селі якомусь? Бажано далі від центру. Кілька міцних господарстві, решта виживає. 60-70 відсотків чоловіків і 40-50 відсотків жінок навіть не п"ють, бухають, діти на це дивляться, і який по вашому світогляд у них формується? Коли з розваг лише бухло і ТВ (люблю своїх родичів і друзів запитувати, яку останню книгу вони прочитали :( . Ми довго будемо це розгрібати, на жаль.
Відповісти
це вже назавжди і безповоротньо! але це не деградація влади - жидо-олігархічна влада якраз - процвітає й буяє, на жаль... деградує народ - йде свідоме й сплановане винищення українців - як нації бо саме на наших вкраїнських землях згідно староєврейським пророцтвам має постати в кінці днів обітуваний євреям Новий Єрусалим
Відповісти