На Волині зменшилися ціни на пальне

На Волині зменшилися ціни на пальне
На виконання рекомендацій Волинського обласного відділення Антимонопольного комітету України, учасники ринку знизили ціни роздрібної торгівлі моторними бензинами та дизельним пальним.

Про це повідомили на сайті територіального відділення АМКУ.

У зв'язку зі стрімким та одночасним зростанням в лютому цього року роздрібних цін на бензин та дизпаливо, що реалізуються в області без економічно обґрунтованих на те причин, а саме наявність в АЗС значних залишків пального, придбаного раніше за нижчими цінами, територіальне відділення 27.02.2015 року надало значимим учасникам ринку роздрібної торгівлі нафтопродуктами, а саме: ПП «Айслаг», ТзОВ «Волмакс», ПП «ТК Укр-Петроль», ТзОВ «Нафтова компанія «Аветра», ТзОВ «Воленерджі», ТзОВ «Аргос СП», ТзОВ «ВОГ Рітейл», обов’язкові для розгляду рекомендації та вимогу про надання пояснення причин вчинених дій.

Дані рекомендації були спрямовані на запобігання вчиненню порушень законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних узгоджених дій шляхом вчинення схожих дій на ринку роздрібної торгівлі моторними бензинами та дизельним пальним, які могли призвести до обмеження або усунення конкуренції між учасниками ринку або зловживання монопольним становищем на ринку.

Аналізуючи виконання рекомендацій територіального відділення встановлено зниження всіма учасниками ринку роздрібних цін на бензини та дизельне пальне з 27.02.2015 року по 24.04.2015 року відмічено зниження роздрібних цін на бензин А-92 та А-95 на 6,00-7,30 грн./л.(21-27%), також зниження зазнали роздрібні ціни на дизельне пальне – на 6,50-7,70 грн./л. (25-28%).

Також реагуючи на рекомендації учасники ринку знизили з 27.02.2015 року до 24.04.2015 року роздрібні ціни на скраплений газ, що реалізується на території Волинської області в середньому на 3,15 – 4,40 грн./л., або на 22-30% до 9,00 – 9,38 грн./л..

Крім того, з початку квітня на АГНКС, що розміщенні на території Волинської області відбулось зниження роздрібних ціни на стиснений газ (метан) для заправки автотранспортних засобів на 1,62 грн./м³, що складає близько 10,5%. Станом на 24.04.2015 року роздрібні ціни на метан в області становлять 13,48 – 13,98 грн./м³.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ціни, пальне
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто написав цей прикол?!У автора немає власного авто, чи він взагалі ніколи не моніторив щоденні ціни на АЗС м.Луцька?!.....БРЄД....
Відповісти
Так там на сайті АМКУ написали, а вони передрукували от і новина :)
Відповісти
Різниця в цінах на газ порівняно з київським регіоном - 1 грн. Там дешевше!???
Відповісти
Що ви пишете ,яка знижка ,при наших доходах і такі ціни.
Відповісти
Чого кіпішуєте ?! Пропан подешевшав і суттєво ! 8.65 на сьогодняшній день .
Відповісти
Або я сліпий,або я живу не на цій Волині,в Горохові ціни на пальне як стояли так і стоять на місті!!!
Відповісти