Волинським шахтарям заборгували зарплати за чотири місяці

Волинським шахтарям заборгували зарплати за чотири місяці
Шахтарі з шахти "Нововолинська №10" обіцяють перекрити дорогу перед мостом через річку Західний Буг в знак протесту через невиплачені зарплати.

Пише "Буг"

“Шахтарям не виплатили заробленого за січень (50%), лютий, березень і квітень цього року, тому вони не можуть задовольнити навіть життєво необхідні потреби свої і своїх сімей, при цьому люди ще не отримали нових збільшених платіжних рахунків по комунальних послугах”, – розповів виконувач обов’язків голови профспілки вугільників шахти №10 “Нововолинська” Георгій Новосад.

Шахтарський мітинг організувався спонтанно, обурені гірники у складі декількох десятків рушили під стіни міської ради для висунення вимог міському голові. Віктора Сапожнікова на місті не було, адже він перебуває в Луцьку у відрядженні.

Колектив гірників вирішив проводити безстрокову акцію протесту та перекривати дорогу 7-го травня перед мостом через річку Західний Буг. На разі, триває оформлення документів для офіційного проведення мітингу.

За словами голови незалежної профспілки гірників України шахти №10 “Нововолинська” Василя Прадіда, під час III-го з’їзду, міністр Володимир Демчишин особисто повідомив, що із 1-го травня на копальню почнуть поступати кошти. Оскільки цього не відбулось гірники вирішили заявити про свої права та розпочати акцію протесту.

Також від шахтарського колективу раніше був надісланий лист-звернення до державних чиновників, із проханням прискорити виплату заборгованості. На який не було жодної реакції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.