«На хвилях Світязя» змагалися юні таланти

«На хвилях Світязя» змагалися юні таланти
У рамках фестивалю «На хвилях Світязя» молодь України та Білорусі на березі озера Світязь змагалась у вокальній майстерності.

Випробувати себе приїхали понад два десятки учасників, ідеться у сюжеті ICTV.

Студент з Одеси Олександр навчається на слідчого прокуратури, проте гарно співати майбутня професія йому не заважає. Навпаки, каже юнак, покращує імідж.

«Зараз шоу-бізнес і мистецтво співу обрало більш віртуальний вираз і кожен мусить зайняти саме свою нішу в ньому і чимось повинен відрізнятися від основної маси», – каже учасник фестивалю Олександр.

Учасники кажуть, що самого таланту для успіху замало. Тут треба роками наполегливо працювати, розробляти голос та зв’язки.

«Це надзвичайно престижно для талановитої людини взяти участь в такому конкурсі, це, можна сказати, такий тест на твій талант», – каже учасниця фестивалю Мар’яна Маркусенко.

«Хочеш чи не хочеш, але ця інтуїтивність, коли людина виходить на сцену і бачить, що співає і, що хоче сказати, і в неї очі світяться, і вона передає цей матеріал, плюс підключає ті обдарування, які дає Господь Бог і тато з мамою, то тоді вони вигідно відрізняються і це зразу видно», – зазначив член журі Богдан Бенюк.

Фестиваль «На хвилях Світязя» для молоді – важлива сходинка у кар’єрі. Вже 15 років він надихає, стимулює до розвитку та відкриває нові горизонти.

За останні чотири роки його переформатували у студентський пісенний конкурс.

«Цей фестиваль єдиний в Європі студентський фестиваль естрадної пісні, і коли писали положення цього фестивалю є таки пункт – що перша пісня виконується на рідній мові», – розповів організатор фестивалю, ректор Волинського національного університету Ігор Коцан.

Нагадаємо, фестиваль «На хвилях Світязя» відкрився у Луцьку 16 червня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.