Як Україна вилетіла з Євро. ФОТО. ВІДЕО

Як Україна вилетіла з Євро. ФОТО. ВІДЕО
Збірна України програла вирішальний матч у груповому турнірі Євро-2012. Підопічні Блохіна поступилися Англії з мінімальним рахунком 0:1.

Аби потрапити в плей-офф, збірна України, яка займала третє місце в групі, необхідно було перемогти національну команду Англії, яка розмістилася рядком вище.

Але 19 червня на 51-тисячному стадіоні «Донбас Арена» в Донецьку в заключному матчі групи D Євро-2012 збірна Англії обіграла Україну з рахунком 1:0.

На 48-й хвилині Уейн Руні забив гол - 1:0. В результаті поразки України завершила виступ на Євро-2012, Англія виходить до чвертьфіналу.

Збірна Україна гідно виглядала в першому таймі. Підопічні Блохіна мали кілька моментів для взяття воріт Харта.

У дебюті гри українці впевнено контролювали м'яч, правда, англійці особливо і не пресингували. За перші двадцять хвилин матчу у збірної України шість ударів по воротах, з них два - у ворота. У Англії - нуль!

На 31-й хвилині українцям вдалася чудова комбінація. Селін зіграв на Девіча, той віддав на Мілевського. Артем вивів на удар Ярмоленка, який бив в дальній кут, проте Харт продемонстрував хорошу реакцію.

А на початку другого тайму англійці забили несподіваний гол. Джеррард подав з правого флангу, Пятова дезорієнтувала серія рикошетів і Уейн Руні в своєму дебютному матчі Євро-2012 з півметра забив м'яч у порожні ворота - 1:0.

Українці швидко прийшли до тями після пропущеного м'яча. На 61-й хвилині Мілевський після навісу Ярмоленка з вигідної позиції не зумів переправити м'яч у ворота.

А вже через хвилину збірна Україна забила чистий гол, який не зарахував арбітр. Девіч перекидав Харта, захисник англійців виніс м'яч з рамки. Боковий рефері вирішив, що м'яч не перетинав лінію воріт. Пізніше відеоповтор показав, що суддя помилявся.



У відповідь англійці ледь не подвоїли рахунок. Після подачі Мілнера і не зовсім вдалого виносу Пятова Коул бив у ближній кут, але наш воротар дивом перевів м'яч на кутовий.

Надалі українці нанесли кілька ударів з дальньої дистанції. Під кінець матчу на полі з'явився Андрій Шевченко, проте залишився до фінального свистка, ветеран не зміг внести гостроту в атакуючі дії своєї команди.

Поразка залишила Україну на третьому місці групи D, Англія і Франція проходять далі й зустрінуться, відповідно, з Італією та Іспанією. Збірна Швеції, незважаючи на перемогу над французами завершила виступ на Євро-2012 на останньому місці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Євро-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.