В «Озерному вітрі» – підсумкова толока. ФОТО

В «Озерному вітрі» – підсумкова толока. ФОТО
У Луцьку волонтери завершили прибирання дому та прибудинкової території садиби Покальчуків, яку перетворять не креативний простір.

Про це повідомляє Волинське Агенство Розслідувань

Волонтери прибирали садибу сьогодні, 11 травня. Відкриття «Озерного вітру» запланували на середину червня.

«Ми раніше планували відкриття на кінець травня, але вирішили перенести до канікул. До нас зголосилося вже близько 200 дітей. Поки ми розраховуємо на дітей учасників війни на Сході та переселенців», – розповів волонтер Сергій Рижков. Проте він додав, що у майбутньому долучатимуть й інших дітей. Волонтери сподіваються, у майбутньому до розвитку «Озерного вітру» долучаться також батьки дітей, які відвідуватимуть креативний простір.

Займатися з дітьми будуть учасники спілки митців Волині. Також дітей долучатимуть до садіння рослин, розповідатимуть про природу, лікарські трави та мед – на ділянці планують навіть встановити декілька вуликів. Волонтери планують також створити мистецьку сцену на території садиби – тут будуть проводити зустрічі з гостями, майстер-класи, виступи гуртів, літературні вечори тощо. Також буде місце для занять спортом. Креативний простір також матиме на меті популяризацію туристичних місць Волині. Будуть створені каталоги туристичних місць Волині – до цієї роботи долучаються краєзнавці та фотографи. Гості креативного простору зможуть познайомитися з пам’ятками природи Волині та спланувати туристичний маршрут.

Волонтери планують, що «Озерний вітер» буде забезпечувати себе сам – тут будуть виготовляти лікарський чай та сувеніри. Усі вилучені кошти будуть спрямовувати на розвиток креативного простору. Сергій Рижков каже, що треба зробити усе, щоб громадські проекти самі себе фінансували. Тоді буде перспектива створення нових проектів.




Наступним етапом роботи у садибі є обладнання кімнат меблями – буде створено п’ять класів. Активіст розповів, що на території планують побудувати ще одну садибу зі зрубу, стилізовану під волинську хату. Це буде кімната для зустрічей. Зараз архітектори та ландшафтні дизайнери розробляють остаточну концепцію креативного простору.





Волонтерам потрібна допомога – для обладнання класів просять приносити радянські столи, які складаються, та керамічну плитку. Волонтери наголошують, що плитка може бути різною – нею викладуть мозаїку в одній з кімнат. Приносити необхідне можна до «Озерного вітру на вулицю Ковельську 131, або на штаб «Саомооборони» на проспекті Перемоги, 14.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В «Озерному вітрі» – підсумкова толока. ФОТО
11 травень, 2015, 22:00