На Волині відбудуться Європейські Дні Добросусідства

На Волині відбудуться Європейські Дні Добросусідства
Цьогоріч у Волинській області, на українсько-польському кордоні 23-го серпня вкотре відбудуться Європейські Дні Добросусідства. Зокрема, у місцевості «Кречів-Крилів».

Про це стало відомо на спільній робочій нараді представників польської делегації та представників влади Нововолинська та Іваничівського району. Пише видання "Буг".

Зокрема, зі сторони міського голови Нововолинська Віктора Сапожнікова прозвучала пропозиція провести усі заходи у серпні: “Я пропоную на 23 серпня, День Незалежності, зробити ще один захід – Дні Добросусідства і провести це за один день”. Щоправда, очільник міста чи то обмовився, чи то забув, що День Незалежності наша країна відзначає на день пізніше – 24 серпня.

Також учасники частково узгодили програму заходів, які плануються провести у рамках Днів Добросусідства, які лінії українсько-польського державного кордону на берегах Західного Бугу в районі населених пунктів Кречів – Крилів. Попередньо заплановано провести на українській стороні спортивні змагання, на польській – концертну програму.

До обговорення плану заходів долучились: заступник міського голови Нововолинська Едуард Савік, помічник-консультант народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч, голова Іваничівської РДА Федір Войтюк, заступник голови районної ради Юрій Мазурок, представник Державної прикордонної служби України Ігор Горда, мер гміни Мірче Марта Малішек, Очільник Фундації духовної культури пограниччя Стефан Батрух та інші.

Очільник Фундації духовної культури пограниччя настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці в Любліні Стефан Батрух зазначив, що така акція показує солідарність Польщі із Україно. Адже польський народ має велике розуміння тих подій які відбуваються в Україні зараз, і підтримує її.

А Європейські Дні Добросусідства сприяють активізації міжнаціональних відносин на прикордонних територіях. Також вони дають поштовх розвитку транскордонної співпраці. І уже в сьомий раз вони пройдуть на Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
випити, полялякати. Якщо кишеньковий бюджет позволяє....
Відповісти
на чолі гміни завжди був війт, а тут чомусь мер ...
Відповісти