Google випустив дудл до дня народження геодезистки Інге Леманн

Google випустив дудл до дня народження геодезистки Інге Леманн
Google випустив Doodle до дня народження данської жінки-геофізика Інге Леманн, яка в 1936 році відкрила внутрішнє ядро ​​Землі на основі вивчення поширення сейсмічних хвиль від землетрусів в південній частині Тихого океану.

Про це повідомляє Корреспондент.net.

Інге Леманн народилася 13 травня 1888 року в Копенгагені. Після закінчення школи вивчала математику в університетах Копенгагена і Кембриджа, пропрацювавши кілька років у страховій галузі, в 1925 році стала помічником геодезиста. У 1928 році вона склала іспити з геодезії, і її взяли інспектором і начальником відділу сейсмології геодезичного інституту Данії.

У статті під незвичною назвою - P', вона вперше представила власну інтерпретацію сейсмічних хвиль типу P і показала, що у Землі є внутрішнє ядро. Це тлумачення було прийняте протягом двох-трьох років іншими сейсмологами.

Після 1953 року Інге Леманн переїхала до США, де проводила дослідження земної кори і верхньої мантії. У цій роботі вона відкрила так званий сейсмічний розрив, який лежав на глибині від 190 до 250 км і був названий як "Кордон Леманн".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дудл, Google
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.