За півмільйона гривень волинська худоба отримає громадські пасовища

За півмільйона гривень волинська худоба отримає громадські пасовища
Торік перше громадське пасовище на Волині створили на землях запасу Жорнищенської сільради Ківерцівського району: наразі таких пасовиськ побільшало.

Про це повідомляє ВОДТРК.


Наразі на Волині Ммйже 100 тисяч корів утримується у приватних господарствах волинян. Перше громадське пасовище створили на землях запасу Жорнищенської сільської ради Ківерцівського району. Але це рішення приймалося нелегко. Місцеві жителі розповідають, що доводилося випасати корів далеко за селом, відшукувати хоч невеличкі ділянки трави, а то й підгодовувати тварин. Зараз громадські пасовища створюють на землях запасу сільських рад. Їх засівають багаторічними травами відповідно до типу ґрунтів. Керуються рекомендаціями Волинського інституту агропромислового виробництва.

Зі слів начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрія Горбенка, майже півмільйона гривень уже спрямовано на закладання таких пасовищ. Ще стільки ж виділяється на цю добру справу з обласного бюджету на умовах співфінансування з районними і сільськими коштами.

Пасовища максимально продуктивні до чотирьох років. Ще цього року площі громадських пасовищ області планують збільшити до 500 тис. га.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: село
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За півмільйона гривень волинська худоба отримає громадські пасовища
20 червень, 2012, 12:07