Волинський виробник ріпакової олії інвестує у модернізацію*

Волинський виробник ріпакової олії інвестує у модернізацію*
ТзОВ «Агротехніка», що є частиною Агропромислової групи «Пан Курчак», закупило обладнання для дооснащення олійного цеху. Півмільйонні інвестиції у модернізацію виробництва дозволять підвищити якість ріпакової олії, знизивши у 6 разів вміст фосфору в готовій продукції (до 30 ppm.).

Необхідність інвестицій у виробництво продиктована європейськими ринковими вимогами, зазначив голова наглядової ради АПГ«Пан Курчак» Сергій Горлач.

За його словами, олійний напрям ТзОВ «Агротехніка» – експортоорієнтований, а закордонні покупці, які продукують з волинської олії біодизель, ретельно підбирають собі сировину. Адже від вмісту фосфору в ріпаковій олії безпосередньо залежить якість пального та його безпечність для двигунів. Тож після доочистки експортні поставки зростуть, до того ж і вартість такої олії, відповідно, буде дорожчою.

Торік основними покупцями були Польща, Литва та Австрія. За рахунок попиту виробництво продукції олійного цеху ТзОВ «Агротехніка», що у Турійську, збільшено в порівнянні з 2013 роком на 45,8%. Є потенціал росту і на 2015 – плановий об’єм переробки майже 27 тисяч тонн ріпаку. Це не лише власна, а й придбана сировина, адже підприємство має потужні склади для її зберігання у великих обсягах, а відтак може мінімізувати ризики через сезонні коливання цін.

Це дозволяє волинським агропереробникам впевнено конкурувати з компаніями-гігантами олійної промисловості та займати десяту частку сукупного українського ринку. Ще торік за обсягами виробництва та експорту продуктів переробки ріпаку «Агротехніка» увійшла в ТОП-10. Аби втримати лідерські позиції та підвищити конкурентоспроможність готової продукції, вже до кінця місяця заплановано змонтувати сучасне обладнання для доочистки ріпакової олії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський виробник ріпакової олії інвестує у модернізацію*
14 травень, 2015, 12:35