У селі Соловичі відбувся Фестиваль фізичної культури та військово-патріотичного виховання. ФОТО

У селі Соловичі відбувся Фестиваль фізичної культури та військово-патріотичного виховання. ФОТО
З 14 по 16 травня у селі Соловичі Турійського району відбувся ювілейний Х Фестиваль фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді Волині, організований управлінням освіти і науки Волинської облдержадміністрації та обласним центром туризму, спорту та екскурсій, за підтримки Турійської райдержадміністрації, Турійської районної ради, Турійського відділу освіти, обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, обласного військового комісаріату, товариства сприяння обороні України та Соловичівської сільської ради.

Близько 400 школярів зі всієї області розбили величезне наметове містечко на березі озера Величі, де впродовж трьох днів тривало свято сили і спритності, духовності і патріотизму.

На урочистому відкритті учасників Фестивалю привітали Орест Василишин - голова Турійської райдержадміністрації, Ольга Черен - голова Турійської районної ради, Леонід Толстіхін - начальник штабу Фестивалю, директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій.

Кожен з виступаючих підкреслив велике значення проведення даного заходу, спрямованого на підвищення військово-патріотичного виховання молоді, їх загартуванню та витривалості, формування здорового способу життя, почуття відповідальності та обов’язку, національної свідомості, духовних та соціальних цінностей, любові та поваги до рідного краю, його культури, виховання майбутніх захисників Вітчизни на бойових традиціях українського народу.

Із захопленням та хвилюванням слухали діти виступ Ярослава Кашуби - Соловичівського сільського голови, а нині виконуючого обов’язки командира батальйону «Світязь», який перебуває у зоні АТО.

По завершенню урочистостей вихованці Турійського будинку дитячої творчості презентували учасникам Фестивалю патріотичний флешмоб.

В рамках Фестивалю відбулись два обласних заходи: змагання фізкультурно-оздоровчого патріотичного комплексу школярів України «Козацький гарт» та дитячо-юнацька військово-спортивна патріотична гра українського козацтва «Сокіл» («Джура»).

Програма Фестивалю була насиченою різними заходами. Фестиваль розпочався з презентації команд, яка проводилась під гаслом "Україна – понад усе". Кожен день діти з великим азартом та бойовим духом змагалися за першість та відстоювали честь свого міста чи району в різноманітних спортивних змаганнях, військових іграх та конкурсах і, звичайно, відпочивали на лоні мальовничої природи на березі озера.

Змагання фізкультурно-оздоровчого патріотичного комплексу «Козацький гарт» включали в себе шість залікових видів: спортивну естафету, перетягування канату, змагання з «човникового бігу», стрибків в довжину, стрибків через скакалку, конкурсу знавців історії українського козацтва та 2-х додаткових видів -орієнтування на місцевості «Козацькими стежками» і презентації команди. За результатами всіх випробувань статус найсильніших вибороли школярі ЗОШ І-ІІІ ступеня села Боратин Луцького району, ІІ місце здобули учні Володимир-Волинської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, а ІІІ місце зайняла команда НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ліцей» №1 міста Каменя- Каширського.

В окремих видах переможцями та призерами були школярі Горохівського (в 3-х видах), Турійського, Ратнівського районів та м.Ковеля (в 2-х видах), Рожищенського, Ківерцівського, Любешівського,Ковельського районів та міста Луцька (в 1 виді).

Випробування у військово-спортивній патріотичній грі Українського козацтва «Сокіл» («Джура») складались із 10 видів: стройової підготовки, змагань на «смузі перешкод», стрільби, військово-спортивних ігор «Пластун», «Відун», «Рятівник», перетягування линви та конкурсів - таборування, «Ватра у колі друзів», звітів
виконання завдань «Добре діло».

У загальному підсумку статус найкращих черговий раз підтвердила команда Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, в активі яких 5 перших місць, ІІ місце вибороли школярі ЗОШ І-ІІІ ст. с.Гірка Полонка Луцького району і ІІІ місце посіла команда ЗОШ І-ІІІ ст. с.Воєгоща Камінь-Каширського району.

Переможці у кожному виді змагань були нагороджені грамотами та кубками управління освіти і науки облдержадміністрації, Волинського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, дипломами обласного центру туризму, спорту та екскурсій. Тепер попереду у них – участь у Всеукраїнських заходах, де вони будуть захищати честь і славу рідної Волині.

Фестиваль відбувся на високому організаційному рівні завдяки співпраці організаторів заходу, належної підготовки та кваліфікованому проведенню. Разом з тим, обласний Фестиваль дає можливість обміну досвідом серед вчителів щодо підготовки команд, організації та проведення змагань у своїх територіях, набуття практичних вмінь та навичок участі у змаганнях, удосконалення системи військово-патріотичного виховання учнівської молоді.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Потрiбно було ще свободiвцiв запросити, а то вони думають ,що эдинi ,хто здатнi виховувати патрiотiв.
Відповісти
За грошики держбюджету кожен дурник це зможе робити.Ви краще організуйте це так, як роблять свободівці
Відповісти
Дякуєм за незабутні враження!
Відповісти
Останні новини
У селі Соловичі відбувся Фестиваль фізичної культури та військово-патріотичного виховання. ФОТО
18 травень, 2015, 13:15