Викрадення дитини на Волині замовив її біологічний батько-іноземець. ФОТО. ВІДЕО

Викрадення дитини на Волині замовив її біологічний батько-іноземець. ФОТО. ВІДЕО
Вчорашнє викрадення неповнолітньої дитини, 2014 року народження, у Володимир-Волинському ймовірно замовив її біологічний батько, який є громадянином Тунісу і нині проживає у Королівстві Люксембург.

Про це стало відомо під час брифінгу начальника УМВС України у Волинській області Петра Шпиги 18 травня.

Нині правоохоронці володіють відеозаписом, на якому зафіксовано двоє невідомих осіб, які перебували на місці скоєння злочину, і саме вони є підозрюваними у цій кримінальній справі.

Окрім того міліціонери проводять моніторинг телефонних дзвінків біологічного батька дитини із її матір'ю, яка проживає у Володимир - Волинському.

«Ми проводимо перевірку законності набуття дитиною громадянства України. Адже за нашою інформацією викрадена дитина має громадянство як Люксембургу, так і можливо Тунісу. Поки не відомо, яким чином мати дитини перетнула кордон України із неповнолітньою дитиною, не маючи при собі дозвіл на перетин кордону від батька хлопчика. Також ми з'ясовуємо, як жінці вдалося оформити громадянство України для своєї дитини. Перевіряється також версія, що матір дитини силоміць викрала дитину із родини свого колишнього чоловіка, яка проживає у Люксембурзі», - заявив Шпига.

Перший заступник – начальник СУ управління МВС України у Волинській області Анатолій Петрушин, зазначив, що нині інших версій у ході досудового слідства правоохоронці не розглядають. У них є підстави звинувачувати у цьому біологогічно батька дитини і саме за його замовленням відбулося викрадення.

«Слідчі готують певні клопотання про надання міжнародно-правової допомоги у рамках розслідування. Також були дані відповідні доручення органам державної прикордонної служби України, аби уникнути вивезення дитини за межі нашої держави. Задіяні практично усі сили та засоби міліції, і робота по розшуку дитини ведеться цілодобово», - зазначив Петрушин.

Правоохоронці зауважили, що обставини викрадення хлопчика були банальними. Близько 12:45 бабуся дитини пішла на прогулянку з онуком. Коли вона зайшла до свого під’їзду, то на неї напало двоє осіб, які застосували сльозогінний газ та фізичну силу, і таким способом викрали дитину.

Одразу ж міліціонери розпочали кримінальне провадження за статтею 146 частино 2 Кримінального кодексу України «Вчинення діянь пов’язаних з незаконним позбавленням волі, або викраденням малоліттньої дитини», згідно з якою винуватцям цього злочину «світить» до 5 років позбавлення волі.

Підозрюваний
Підозрюваний
Підозрюваний
Підозрюваний
Підозрювані
Підозрювані
Підозрювані
Підозрювані
Підозрювані
Підозрювані


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дівчатка!!! Любіть і народжуйте від українських хлопців , а не шукайте екзотики .
Відповісти
то он герой что спас дитя от нашей жизни.пусть хоть этот малыш живет счастливо.
Відповісти
А якщо "дбайлива" матуся виштурхала донечку за кордон - то як це трактує українське законодавство ?..
Відповісти
чужа сім*я - темна ніч.
Відповісти
Останні новини
Викрадення дитини на Волині замовив її біологічний батько-іноземець. ФОТО. ВІДЕО
18 травень, 2015, 14:03