Фотовиставка: Юрій Бочко. ФОТО

Фотовиставка: Юрій Бочко. ФОТО
Сьогодні у рубриці свої фотороботи презентує мегапозитивний фотограф Юрій Бочко.

Спочатку я фотографував тільки природу, але настав такий момент, що я зрозумів, потрібно фотографувати людей, адже це набагато цікавіше. Я запросив на фотосесію свою знайому і на старенький “Nikon” зробив її фото.

Завжди визначаю для себе - чи вдала фотозйомка по тому чи подобається це мені і моїм клієнтам. Хоча бувало й так,, що мені фото було класне, а моделі не подобалось, і я не міг зрозуміти, ну як же так - фото красиве, модель гарна, як це може не подобатись? Бувало й навпаки - та світлина, що мені не подобалась – людині була гарна. Проте, загалом, в мене не було такої портретної зйомки, щоб хтось був незадоволений.

Стосовно чорно-білих зйомок, то я їх використовую переважно там, де хочу показати емоції через фотознімок, адже, як відомо, кольоровий знімок буде менш концентрувати увагу саме на прояві емоції.

Стосовно виконання зображень природи на чорно-білому фото, то такого не практикував, проте в нічну пору люблю знімати саме природу, а особливо мене заворожують зйомки зоряного неба. В цих знімках є щось своє таємниче і фантастичне.

Люблю справжність емоцій і намагаюсь передати це через фотографію. Не обов'язково це має бути посмішка, завжди приваблюють драматичні фото, коли серед емоцій переважає замріяність, замислений погляд і так далі.

Поки що я не маю своєї студії, тому і студійні фото мене мало цікавлять. Проте завжди надавав перевагу природі і зйомкам в різні пори року. Як на мене, жодне студійне світло, не зрівняється з тим, наприклад, коли сонце підсвічує зелень, а ми фотографуємось в тіні. Можливо, це однотипно, але дуже красиво і ніхто не скаже, що це «заїжджена тема».

В Луцьку багато хороших місць для чудових зйомок, проте коли мені кажуть «їдемо в замок робити фото», то це для мене так банально і не креативно. Якраз таки зйомки в замку, для лучан, «заїжджена тема».

Я планую зробити фотосесію, як їхати з села Забороль на Городок, там є дуже гарне поле, яке було б чудовою локацією для креативних фото.

Вчора фотографував дівчат в старому місті і знайшов дуже гарні сходи, на яких можна зробити теж цікаві знімки. Люблю робити фотозйомки біля річки, зі сторони Рованців, в ту пору, коли заходить сонце. На вуличках старого міста теж подобається знімати.

Хочу виокремити ракурси, адже це важлива деталь фотозйомок і тут є свої нюанси. Як відомо, люди бувають різні: бувають симетричні, а бувають такі випадки, коли людину з однієї сторони фотографуєш – гарно, з іншої – вже щось не те. Я завжди дивлюсь наскільки симетричне обличчя в моделі, та наскільки ідеальні чи не ідеальні пропорції фігури. Тоді, відштовхуючись від цього, шукаю той ракурс, з якого модель виглядатиме бездоганно.

Щодо зйомок природи, то стараюсь фотографувати або на захід сонця або на схід, майже ніколи не знімаю в обідню пору, бо обіднє сонце дає занадто багато світла, яке заважає робити гарні знімки. Обожнюю працювати з макрозйомками, коли на маленькій площині можна зробити дуже багато цікавих фото.

Талановитий фотограф повинен бути трохи «не від світу цього», бо творчі люди завжди з якимись своїми тарганами в голові. Хоча себе, я вважаю, посереднім фотографом, адже є куди рости. Тому, для загального розвитку себе, як фотографа, я завжди відкриваю сайт і дивлюсь фотороботи інших. В когось бачу чудові фото, в когось свіжі та неординарні задумки фотографій і це мене надихає до створення чогось свого, також не менш цікавого та креативного.

Стосовно весільних фотографій, то це більше комерція, аніж творчість. Але фото вийдуть гарні тоді, коли молодята дійсно хочуть фотографуватись, а також не пожаліють виділити на цей процес дві –три години часу, хоча, в ідеалі, було б класно зробити весільну фотозйомку в окремий день.

Я завжди прошу своїх клієнтів писати мені за враження від кінцевого результату: чи сподобалось, чи ні, адже мені важливо знати їхню думку, щоб бачити свої плюси і мінуси, над якими потрібно буде попрацювати.

Для фотографа, на мою думку, неприпустимо віддавати необроблені фото, адже якщо ти вже взявся за фотозйомку, та коли тобі за це люди гроші платять, то відповідно треба зробити свою роботу якісно і до кінця. Також, ні в якому разі не їхати на фотозйомку в поганому настрої, краще перенести фотозйомку. А клієнту, в свою чергу, неприпустимо сваритися з фотографом перед зйомками, бо якщо фотограф не сподобався одразу, то не треба робити в нього фотосесій.

Обожнюю фотографувати дітей, особливо після того, коли в мене з дружиною народилась своя дитина. Зйомки дітей - це завжди весело, легко і цікаво, та й діти мене люблять.

Коли я фотографую, то вкладаю в це всю душу, і після зйомок відчуваю себе знесилено, адже щоб відзняти вдалі кадри, потрібно пережити зйомку разом з людьми яких знімаєш.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
и я так смогу
Відповісти
Непогано:)
Відповісти
класні фотки. макро-гарно.
Відповісти
Це не макро, це крупний план :-)
Відповісти
Дуже талановитий і позитивний фотограф.Роботи супер))))
Відповісти
Кум, ти красава!
Відповісти
Кум, ти хто?
Відповісти
а мені малятко це пухнатеньке сподобалося )) успіху Вам надалі
Відповісти
красиво...
Відповісти
Юра позитивний чувак і фото у нього класні, молодець так тримати
Відповісти
Це мій однокласник, але мене жодного разу не сфотографував. Не зачьот, але молодець, креативний мужичок.
Відповісти
Мегапозитивний, можливо й так. Роботи так собі, твердий середнячок. У фотографіях немає родзинки, яка виділяє авторство фотографа. Помітно, що фотографії здерті з чужих ідей, автор і сам це визнає. Тонування загалом непогане, але потрібно краще боротись з хроматичними абераціями, або купувати професійну оптику.
Відповісти
Фото дуже гарні. А от макро тут лишні та і ніякі.
Відповісти
Ці постановочні фото не надто викликають захоплення. Всі відомі фотографи прославились фотографіями які висвітлюють моменти життя.
Відповісти
мені сподобались дітки і яблуко.
Відповісти
Вчитись і вчитись. Немає якогось сформованого стилю. Краще виставити 5 робіт в одному жанрі, аніж оті купи фоток які відносно посередні...
Відповісти
Вчитись і вчитись. Немає якогось сформованого стилю. Краще виставити 5 робіт в одному жанрі, аніж оті купи фоток які відносно посередні...
Відповісти