12 мільйонів гривень зекономила міська рада завдяки реалізації енергоощадних технологій

12 мільйонів гривень зекономила міська рада завдяки реалізації енергоощадних технологій
Про підвищення енергоефективності закладів міської комунальної власності за результатами аналізу споживання енергоресурсів за опалювальні періоди 2013-2014 та 2014-2015 років на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету інформував в.о. директора департаменту економічної політики Костянтин Патракеєв, повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

За його словами, загальний рівень споживання паливно-енергетичних ресурсів закладами міської комунальної власності знизився за всіма енергоносіями. У порівнянні з попередніми періодами споживання електроенергії, теплової енергії, газу, холодної та гарячої води зменшилось на 4, 18, 31, 3 та 26% відповідно.

Зменшення вдалося досягти завдяки впровадженим енергозберігаючих заходів, як за рахунок бюджетних коштів, так і за рахунок інших джерел фінансування, таких як кредит НЕФКО, грант в рамках проекту «Угода мерів-схід», власних коштів закладів та інших.

Економія тепла, в більшості, досягалась завдяки режиму роботи котелень ДКП «Луцьктепло», оскільки лише незначна частина об'єктів має можливість автоматичного регулювання подачі теплоносія.

При проведенні порівняльного аналізу 2013 до 2014 років було виявлено, що у 2014 році було витрачено на оплату паливно-енергетичних ресурсів у бюджетних закладах на 12,0 млн. грн (23%) менше, ніж у 2013.

Незважаючи на економію в натуральних одиницях, в грошових коштах витрати зросли на 48%. Це відбулося за рахунок різкого зростання тарифів. “Станом на сьогодні передумов до зниження тарифів немає, тому вкрай важливим є ефективність використання енергоресурсів”, - наголосив Костянтин Патрекеєв.

Тому закликав керівників бюджетних установ, аби вони здійснили ревізію всіх систем, виявили недоліки й працювали в рамках затверджених енергозберігаючих заходів.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев наголосив, що ця економія — це величезні кошти. Робота у цьому напрямку й надалі буде тривати.

Члени виконавчого комітету підтримали запропонований проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це не правда . Це економія завдяки теплій зимі. Якщо спитати яка економія за рахунок енерго заходів , то цієї інформації в них не має.
Відповісти
не пускайте туману в очі - ніяких "новітніх" технологій не було, немає і не буде!
Відповісти
познімайте кондиціонери,оцеі буде реальна економія
Відповісти
Останні новини
12 мільйонів гривень зекономила міська рада завдяки реалізації енергоощадних технологій
20 травень, 2015, 16:40
На Волині горіло торфовище
20 травень, 2015, 16:15