У центрі Луцька – свято учнівської пісні, танцю і вишиванки. ФОТО

У центрі Луцька – свято учнівської пісні, танцю і вишиванки. ФОТО
У Луцьку в День вишиванки відбувся щорічний фестиваль художньої творчості учнів загальноосвітніх шкіл та позашкільних навчальних закладів.

Свою творчість школярі демонстрували лучанам на Театральному Майдані 21 травня.

Розпочалося святкове дійство із виконання Гімну України, який супроводжувався сурдоперекладом.

Фестиваль художньої творчості учнів загальноосвітніх шкіл та позашкільних навчальних закладів став підсумковим. Адже впродовж всього 2015 року на Волині було проведено 40 мистецьких конкурсів, у яких взяли участь майже 24 тисячі школярів області.

За словами організаторів, метою проведення таких фестивалів серед учнів загальноосвітніх шкіл є формування громадянських та патріотичних засад і приналежності до української нації.

У Луцьку на святі учнівської пісні і танцю найкращі вокальні і танцювальні колективи демонстрували свої здібності, діти мали змогу на бруківці малювати патріотичні зображення. Окрім того, на фестивалі діяла мистецька ярмарка, керівники гуртків образотворчого мистецтва проводили відвідувачам майстер-класи з гончарства та плетіння.

У програмі фестивалю був флеш-моб «Сонце України в наших руках», конкурс малюнків на асфальті «Ми діти твої Україно», а також виготовлення оберегів для український військових, які нині перебувають у зоні російсько-українського військового конфлікту. Кожен район та місто Волинської області передасть захисникам України і волонтерам малюнки, листи, ляльки-мотанки та іші вироби, які нагадуватимуть бійцям, що українці про них не забули.

Заступник начальника управління освіти і науки та молоді Волинської обласної державної адміністрації Людмила Плахотна зазначила, що фестиваль в області відбувається впродовж останніх 25 років. У ньому традиційно беруть участь найталановитіші школярі Волинського краю.

«У кожному районі та місті області проводились відбіркові конкурси художньої самодіяльності. Майже 600 номерів переглянула відбіркова комісія від управління освіти. І сьогодні на святі представлені кращі з кращих колективів. У сьогоднішньому фестивалі взяло участь близько тисячі дітей з різних куточків Волині. Ми були змушені організувати свято у будній день, тому що важко діток забрати на вихідні з дому», - розповіла Плахотна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
от бл..ть весело. сьогодні танці на площі а завтра похорони.кінчиться війна тоді і танцюйте.
Відповісти
що війна закінчиться? Щось кінця не видно...
Відповісти
а по моєму гарно все вийшло
Відповісти
МОЛОДЦІ!!! ТАЛАНТИ СПРАВЖНІ, ДИТЯЧА РАДІСТЬ НЕПІДКУПНА!
Відповісти
Останні новини
У центрі Луцька – свято учнівської пісні, танцю і вишиванки. ФОТО
21 травень, 2015, 14:21