Волинська школярка зустрілась з Президентом

Волинська школярка зустрілась з Президентом
З нагоди Дня науки 18 травня Президент України Петро Порошенко зустрівся з переможцями Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, серед яких була слухачка секції журналістики Волинської обласної Малої академії наук Анастасія Марущак, учениця 10 класу Луцької гімназії № 18, - інформує Управління освіти і науки Волинської ОДА.

Зустріч відбулася в Адміністрації Президента України за участю Глави держави Петра Порошенка, Міністра освіти і науки Сергія Квіта, заступника Глави Адміністрації Президента Ростислава Павленка, Голови комітету Верховної Ради з питань науки та освіти Лілії Гриневич, директора Національного інституту стратегічних досліджень Володимира Горбуліна.

Близько двох десятків школярів з різних куточків нашої країни мали нагоду поспілкуватися з високопосадовцями про сучасні тенденції української науки та презентувати власні дослідження.

«У цьогорічному відзначенні Дня науки звучать нові, особливі ноти. За рік, що минув, ми заново відкрили стару мудрість про те, що історію країни творять люди з мечем і люди, які читають книжки. Порівняльний аналіз зарубіжного досвіду роботи з обдарованими дітьми в різних країнах дає змогу стверджувати, що на сьогодні модель Малої академії наук є однією з найбільш ефективних систем виявлення, підтримки і розвитку обдарованих дітей та молоді. Такою системою, що забезпечує організацію та координацію науково-дослідницької діяльності учнів, створює умови для їх інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення», – зазначив Президент України.

Порошенко вручив подяки учасникам заходу, пам’ятні подарунки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Порошенко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська школярка зустрілась з Президентом
22 травень, 2015, 08:33