Півтора мільйона гривень виділить міськрада на підтримку ініціатив лучан

Півтора мільйона гривень виділить міськрада на підтримку ініціатив лучан
Програма підтримки ініціатив мешканців міста Луцька на 2015-2017 роки спрямована на безпосереднє залучення людей до процесів місцевого розвитку, на формування свідомості власної приналежності до розвитку його інфраструктури та систем надання послуг і відповідальності за них.

На реалізацію Програми на три роки передбачено витратити півтора мільйона гривень.

Програма спрямована заохочувати членів територіальної громади до активізації своїх позицій, надання можливості кожному жителю міста визначити проблему, яка, на його думку, потребує нагального вирішення, залучення громадськості до процесів формування та реалізації діяльності влади і дотримання принципів відкритості, прозорості і публічності.

Кошти Програми можуть бути використані на наступні цілі:

- благоустрій мікрорайонів, вулиць, зон відпочинку (встановлення обмежувачів руху транспорту, контейнерних площадок, облаштування місць для вигулу собак та пішохідних доріжок, озеленення та освітлення прибудинкової території тощо);

- покращення умов проживання людей з обмеженими фізичними можливостями та сімей, які опинились у важких життєвих обставинах;

- організація дозвілля (проведення спортивно - масових заходів, конкурсів, концертів, святкування ювілейних дат будинків, мікрорайонів, облаштування ігрових кімнат для дітей, культурно-мистецькі заходи, підтримка творчої та обдарованої молоді);

- розвиток вело інфраструктури (встановлення велопарковок, нанесення дорожньої розмітки для велоруху);

- покращення екологічної ситуації у місті (створення нових зелених зон, облаштування годівничок для птахів та шпаківень, встановлення смітників, облаштування місць збору сміття, утримання природоохоронних зон та берегів річок);

- розбудова, збереження та відновлення історично - культурної спадщини міста (ознакування, ремонт та реставрація пам’яток архітектури, встановлення інформаційних таблиць).

Розробляли Програму секретар міської ради Сергій Григоренко, та перший заступник міського голови Тарас Яковлев. За словами Сергія Григоренка, територіальна громада міста Луцька на сьогодні недостатньо залучена до процесу прийняття рішень у місті через низку факторів: недостатню обізнаність зі своїми правами, відсутність або надмірну формалізованість механізмів такої участі.

Пропонований проект рішення дозволяє збільшити участь активних, ініціативних лучан в процесах розвитку Луцька.

Довідково. Реалізація Програми підтримки ініціатив жителів міста Луцька на 2015-2017 роки відбуватиметься шляхом проведення конкурсу на визначення кращих громадських ініціатив.

Фінансування місцевих ініціатив здійснюється за рахунок коштів бюджету міста при частковій участі жителів міста. Вартість (бюджет) реалізації однієї ініціативи не повинна перевищувати 50 000 гривень.

Співфінансування учасників ініціативної групи (жителів міста) у розмірі не менше 10% від загальної вартості проекту однієї ініціативи.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хороша програма!
Відповісти
Тепер мені буде простіше досягти свого
Відповісти
Чудова програма, це дасть змогу мешканцям міста контролювати благоустрій і долучитися до громадських справ
Відповісти
Напряму з бюджету вирішили купляти виборців. Чудова програма!!!!
Відповісти
А до чого тут купівля виборців? Ви хочете сказати, що краще б цієї програми не було?? Досить не розумно з вашого боку...на мою думку, людина все одно сама обирає за кого віддати свій голос, а ця програма покращить життя лучан..не розумію до чого тут підкуп виборців...
Відповісти
Мені здається люди вже зациклені на виборах, що всі їх хочуть підкупити, так ви ж самі значить це дозволяєте, якщо про це думаєте! Шукайте позитивні сторони в діяльності влади, тоді хоча б будете знати які у вас є можливості, які програми створенні для вас!
Відповісти