«Хоробрі серця» у Володимирі-Волинському

«Хоробрі серця» у Володимирі-Волинському
У рамках зйомок телеканалом «1+1» документального проекту «Хоробрі серця» у Володимирі-Волинському побували представники Центру гуманітарної допомоги зі звільнення полонених та заручників у зоні АТО «Офіцерський корпус» Володимир Рубан, Алла Борисенко (позивний «Чонгар») та Сергій Іванчі.

«Знайомству волонтерів та очільника міста посприяла володимирський адвокат Ольга Таращук, яка давно співпрацює з командою Володимира Рубана з питань звільнення полонених», - повідомили у відділі внутрішньої політики Володимир-Волинської міської ради.

Петро Саганюк розповів про основні проблеми володимирських вояків, зупинився на долі родин загиблих, якими опікується міська влада, зазначивши, що найперше вони потребують поліпшення житлових умов.

Після зустрічі з міським головою, Володимир Рубан та його колеги зустрілися з тими, з ким доля звела в найтрагічніші моменти життя.

«У рамках проекту «Хоробрі серця» телеканал «1+1» знімає один із яскравих епізодів - звільнення з полону Василя Криси. Місцеві громади тоді об’єдналися заради одного солдата, а це - рідкісний вияв єдності й патріотизму в наш час. Хочемо розповісти про це людям», - прокоментував свій приїзд на Волинь Володимир Рубан.

Адвокат Ольга Таращук коротко описала історію визволення полоненого:

«Василь 10 квітня 2014 року був мобілізований в 51-у бригаду, в 3-ій батальйон польового вузла зв’язку. Поблизу селища Дзеркальне, що на Донеччині, потрапив в оточення, а згодом – у полон. До мене зателефонувала Ольга - дружина Василя, розповіла своє горе. Генеральний директор ТОВ «Гербор-холдінг» Олег Борбелюк теж звернувся із проханням допомогти Василю, коли дізнався про те, що працівник підприємства потрапив у полон.

Зібравши необхідну інформацію, я звернулася в Центр звільнення полонених «Офіцерський корпус». 17 листопада відбувся надзвичайно складний обмін полонених, оскільки ДНР-івці попередньо відмовлялися його проводити. Упродовж тижня Володимир Рубан із групою офіцерів в Донецьку вів перемовини про відновлення обміну. І зробив щасливими 17 українських родин».

Коли звільнені хлопці попрощалися з Володимиром Рубаном, їх знайшли представники Дніпропетровської філії підприємства «Гербор-Холдинг», нагодували, допомогли з одягом, купили телефон, довезли додому.

Деталі та продовження цієї історії глядачі скоро побачать на каналі «1+1».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зібрала дані і вже волонтерка. Олю, через тебе, твою маму і вас подібних у нас війна. ганьба сімї ковальчуків, які ще півтора року тому вихвалялися особистим знайомством з януковичем!
Відповісти