Волинянам хотіли розповісти, чому не можна голосувати за Адама Мартинюка

Волинянам хотіли розповісти, чому не можна голосувати за Адама Мартинюка
Активісти львівського громадського руху «Відсіч» намагалися провести на Волині акцію «Помста за мову», під час якої мали намір розповісти волинянам, чому не можна голосувати за Адама Мартинюка, однак місцева влада перешкодила їхнім діям.

Про це пише Перець волинський.

Четверо львів’ян мали на меті провести інформаційну роботу «Чому не можна голосувати за Адама Мартинюка» серед населення Ківерцівського, Маневицького, Камінь-Каширського та Любешівського районів. Адже саме ці райони належать до виборчого округу, від якого має намір балотуватися теперішній віце-спікер парламенту Адам Мартинюк.

Активісти вважають, що Мартинюк як права рука спікера Володимира Литвина мав реальні можливості завадити розгляду законопроекту «Про засади мовної політики» Колісниченка-Кавалова.

«Він дотепер декларував свою небайдужість до національних питань, незважаючи на ідеологію комунізму, та, нібито, не був прихильником другої державної мови. Тому ми вирішили відправитися на волинське Полісся, щоб пояснити його електорату, чому не можна більше голосувати за Адама Мартинюка», – розповіла активістка «Відсічі» Ольга Сало.

Спочатку, пише видання, львів’яни прибули до Маневич, де до 7-ї ранку встигли обклеїти листівками практично усе місто, після чого відправилися до Любешова.

Як стало відомо потім, кажуть активісти руху, листівки зникли на території центру Маневич ще до 10-ї години, лишилися де-не-де тільки на околицях.

Потому львів’яни навідалися у рідне село Адама Мартинюка Ветли.

«Це було справді екстремально! Спочатку ніщо не віщувало неприємностей. Люди брали листівки. Хтось погоджувався з цим, хтось ні. Але за лічені хвилини з’явилася брава жінка на скутері. Як виявилося, це була сільська голова Ветлів. Вона накинулася на нас з несамовитими криками. Почала погрожувати, що зараз викличе міліцію, якщо ми самі не покинемо село. Більше того нас просили зійти з дороги, бо той асфальт поклав сам Мартинюк! І взагалі, то все земля Мартинюка і ми не маємо права на ній стояти!» – ділиться враженнями учасник акції Сергій Погорельчук.

За словами Ольги Сало, голова сільради змусила людей демонстративно розірвати агітпродукцію для демонстрації того, що вони все одно голосуватимуть за Мартинюка.

«Ніякі аргументи здорового глузду, що закон не забороняє нам поширювати листівки, і що нардепи за власні кошти асфальт не прокладають, тільки за державні, на людей не діяли. Виглядало, що нас можуть пов’язати і вивезти в ліс», – додала активістка.

У Любешові члени руху не стигли вони попрацювати і 15 хвилин, як прибули начальник міліції та селищний голова. Спочатку вони зафіксували паспортні дані молодих людей, після чого побажали гарного дня.

Однак, йдеться далі, селищному голові хтось зателефонував, після чого він став сам не свій і став шукати причин перешкодити роботі «Відсічі». Усі представники місцевої влади, що зібралися, а це людей зо 6, включно з начальником міліції, довго не могли знайти приводу.

«Врешті мер сказав, що ми порушуємо порядок у місті, розвішуючи листівки у невідведених для цього місцях, тобто на стовпах. Ми сказали, що в Любешові немає достатньої кількості дощок для оголошень, щоб було достатньо для інформування мешканців. Тож мер взяв двох наших людей показати таку дошку. Вона в цілому місті виявилася аж одна, двоє відправилися у відділок, де на нас був складений протокол. Чим все це для нас закінчиться, ми поки не знаємо», – резюмує Ольга.

Протокол про порушення було складено на основі ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів».

Через затримку у Любешові активістам «Відсічі» не вдалося продовжити роботу в інших райцентрах Полісся того дня. Однак вони обіцяли приїхати вдруге і розповісти виборцям і про інших депутатів, які зрадили рідну мову.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такой бред уже и маразм. До этих вуек-гастролёров так и не дошло, что они зашли не в тот дом. А Волынь (тем более северная) - не Галичина! Что касается укродебилов, то им промывали и промывают мозги бывшие партийные задницы, унаследовавшие пропаганду СССР, в котором создали Украину-УССР, а также укр. мову (кто не в курсе - мову создал харьковский чекист Фитилёв заменой русской лексики полтавского суржика на "нерусскую" с других диалектов и говоров, продукт выдали за "окрэму мову"). Перекрутку истории унаследовала и Украина после 1991, особенно в части плевков в общую русскую историю. А факт того, что никаких "украинцев" и "мовы" до революции не существовало: была (и остаётся) малорусская ветвь ЕДИНОГО РУССКОГО НАРОДА, а народ на Малой Руси говорит на малорусском наречии (диалекте) РУССКОГО ЯЗЫКА!
Відповісти
Полісся це також Україна з українською мовою і без Мартинюка
Відповісти
Одразу видно що людина історію знає. Але чию? Ти звідки супер кацап? А до речі як так поляки всю свою історію воювали з неіснуючим ворогом? А ні то вони з москалями воювали... хм дивно, але ж в московії тоді лише болота були? Дивно москавська версія не клеїться до історії світу. Хоча не треба забувати це ж російська історія. Вона одна така в світі.
Відповісти
Phoenix, Да што ви гаварітє...
Українська мова виділилася з праслов'янської мови у VI — VII ст. Розмовна мова південних районів Русі X — XIII ст. є одним з етапів розвитку сучасної української мови.
Дві «східнослов'янські» мови — українська й російська — на початку давнього періоду свого самостійного розвитку були двома найвіддаленішими слов'янськими мовами, які яскраво відображали у своїй структурі специфічні риси двох різних мовних підгруп.
Відповісти
Ти що дебіл???

Ти що пишеш, де був твій "великий русский народ" коли князь Володимир Русь хрестив?

Тоді вами москалями ще й не смерділо, а тепер ти розповідаєш якісь нісенітниці про походження нашої мови.

А термін "Малороссия" взагалі придумав ваш цар-параноїк Петро.

Вивчай історію, а не ту писанину що придумали червонозаді комуняки.
Відповісти
Умом расєю не понять. Здоровий глузд такого не витримає )))
Це навіть не конструктивна антиукраїнська політика - це просто понос якись)
Відповісти
Да, о прапаганде в СССР вы хорошо информированы, а вот в истории - полный "0"
Відповісти
В Любешові Мартинюк дає по 400 грн. кожному хто пише заяву, що буде голосувати за Мартинюка. Всі орг-ції, школа, садочки, вчителі, лікарі, які підписуються отримують 400 паперів . Нормально?
Відповісти
Повідомите мене коли це станеться, то і я прийду отримаю свої 400 грн, бо досі, навіть, не чув про таке!!!
Відповісти
Адам Іванович Мартинюк - наш АНГЕЛ-Охоронець!!! Він покращив добробут своїх земляків. Це один багатий чиновник , який поділився з бідними. Ми за нього!!!!!!!! Його перемога - наш добробут.
Відповісти
Прохання до всіх, хто буде коментувати надалі цю новину таких неадекватів як Phoenix ігнорити. Пожаліймо таких людей.
Відповісти
Та таких як він треба позбавляти громадянства! І хай їде собі до ВВП...
Відповісти
Який Ви жорстокий. А людина вже запаслась поп-корном у передчутті шикарного кількагодинного хохлосрача.
Відповісти
Таке написати може тільки повний дебіл, мову Шевченка, франка, Лесі Українки назвати малорусским наречиим
Відповісти
А почитайте декларацію про доходи цього кордупеля: голий-босий,як усі марксисти-леніністи. Перебивається з хліба на воду.
Відповісти
Олегу: себя пожалейте, убогие...:)
Відповісти
МАРТИНЮК - ЗДОХНИ!!!!!!!
Відповісти
Не розумію, якщо у людини добре виходить класти асфальт, чого ж він 14 років нидіє у Верховній раді - хай йде працювати в облавтодор!
Відповісти
Там стільки не вкрадеш, як у Верховній Раді. Ця комуняцька пика накрала собі і родичам на роки вперед, але ж мало!!КОМУНЯКУ - НА ГІЛЯКУ!
Відповісти
Для Любешова і його жителів Мартинюк дуже допомагає, так хай буде такий меценат, а то прийде другий і дулю район полючить, а не допомогу.
Відповісти
Справа у тому, що якщо прийде Мартинюк енд Ко, то дулю отримуватиме вся Україна, як це і було останні 20 років.
Відповісти
Зважаючи на функції, які виконує КПУ в українській політиці і послужний список Мартинюка, Адаму Івановичу можна сміливо присвоювати звання елітної проститутки. Мадам, як завжди, на висоті.
Відповісти
Браво підтримую щирих українців і ганьба таким як Phoenix і Dee. Ви друзі запроданці їдьте в "матушку Росію" свої права качать. А от щоб українська мова, школи, документація, навчання в Росії українською було! Там багато українців, чому ж їх ущемляють в правах?????? Просто Росія без України нічого не вартує, навіть історії своєї немає, якби не Україна. Київська Русь, Церква, мова вже тоді була розвинутою, коли ще на місці суч. Москви жаби квакали... Роззуйте очі брехуни Phoenics і Dee
Відповісти
Це провокацїї. Дійсно, просто ігноруйте запроданців і все)
Відповісти
Я Маневичанин ы я теж всім говорю, що не варто за нього голосувати. Комунізм це зло і комуністи продажні заробітчани. Лідери комуністів це гарно демонструють.
Запрошую вас обговорити питання виборів у Маневичах на місцевому форумі http://manevychi.org.ua
Відповісти
На що дивиться Московський Патріархат ...???? коли в його лавах с.Ветлах отець В'ячеслав є членом КП...людина яка повина вчити духовни цінностей ,бере активну участь у бійка та підбурює своїх прихожан до не нависті безпорядку ....НЕ МІСЦЕ ТАКИМ У ХРАМІ..!!!!
В с.Ветлах одні поп "ЗІРКИ"
як прославились ви на весь світ...!!!!
Відповісти
Останні новини
Волинянам хотіли розповісти, чому не можна голосувати за Адама Мартинюка
22 червень, 2012, 13:51