На Волині у травні учасникам АТО виділено 52 гектарів землі

На Волині у травні учасникам АТО виділено 52 гектарів землі
Упродовж травня на Волині учасникам АТО надано у власність 109 земельних ділянок загальною площею 52 гектари. Найбільше наділів отримали захисники Вітчизни з Ківерцівського (37), Луцького (30), Володимир-Волинського (13), Іваничівського (10) та Горохівського (10) районів.

Повідомляє прес-служба Держгеокадастру.

“Загалом з липня минулого року наші воїни отримали 695 наділів площею 366,2 гектара”, – розповідає в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

За його словами, на Волині надано 2007 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 797,4 гектара.

“Ми докладаємо максимальних зусиль, аби скоротити терміни оформлення ділянок і надаємо інформаційну та методичну допомогу заявникам цієї категорії”, – говорить керівник землевпорядної служби області.

Зокрема, з ініціативи Головного управління Держгеокадастру у Волинській області в усі сільські та селищні ради регіону було надіслано методичні матеріали, необхідні для воїнів АТО та членів їх родин (зразок заяви, покрокова інструкція, перелік вільних земельних ділянок в регіоні тощо).

Довідково:
Правом на безоплатну приватизацію може скористатися кожен учасник антитерористичної операції, за умови, що він не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки раніше та надав у відповідний територіальний орган земельних ресурсів заяву і документ, який посвідчує його участь в АТО (посвідчення, довідка, наказ тощо).

Згідно зі статтею 121 Земельного кодексу України, громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності в таких розмірах: для ведення особистого селянського господарства – не більше 2 га; для ведення садівництва – не більше 0,12 га; для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у селах – не більше 0,25 га, в селищах – не більше 0,15 га, в містах – не більше 0,10 га; для індивідуального дачного будівництва – не більше 0,10 га; для будівництва індивідуальних гаражів – не більше 0,01 гектара.

З процедурою передачі земельних ділянок державної або комунальної власності у власність громадян та відповідною покроковою схемою можна ознайомитися у розділі офіційного веб-сайту Держгеокадастру “Інформація та роз’яснення щодо землеустрою та охорони земель”.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.